Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení trilogie s perfektními hereckými výkony a výraznou snahou odklonit se od humorného pojetí a více se přiblížit původní předloze. Jean Marais prohrává na plné čáře souboj s Louis De Funésem o to kdo je větší hvězda ve filmu, ale stále si zdatně vede ve ztvárnění legendární dvojrole. Film rovněž aplikuje myšlenku největšího zloducha světa velmi sofistikovanou formou a nápaditěji než v předchozím díle. Divák se střídavě směje a současně mu je naservírována tajemná atmosféra panství, nějaká ta mrtvola, množství převleků a masek a poměrně otevřený konec, ale překvapivě už se žádné další pokračování nikdy nerealizovalo. Ve filmu však nakonec převládá divadelnost, která filmovou podobu brzdí. 60% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jak nejlépe přijít k penězům? Fantomas má skvělý plán - nejbohatším lidem na světě, a stejně tak šéfům různých mafií uloží novou daň - daň z práva na život. Zaplatíš - žiješ. Nezaplatíš? Nežiješ. Ve Skotsku, na zámku lorda MacRashleye se všichni sejdou, aby se domluvili, jakým způsobem se Fantomasovi bránit. MacRashley pozve i ty, kteří mají s Fantomasem největší zkušenosti - novináře Fandora a komisaře Juvea. Jenže Fantomas má již dávno svoji hru rozehránu ... Trojka je asi nejslabším dílem z celé trilogie. Zdá se mi, že do ní autoři chtěli narvat všechny nápady, které měli ještě na dalších několik pokračování, a díky tomu tento film působí spíš jen jako snůška gagů, chatrně se držící jakéstakés dějové linie. Ne že by vtipy byly jakkoliv špatné, to spíš naopak (např. rozhovor komisaře Juve s koněm nebo duchařská minizápletka), ale jak říkám - celé to do sebe moc nezapadá. I přesto se na film (stejně jako na oba dva předchůdce) více než dobře dívá, a kdykoliv se naše televize jej rozhodnou zopáknout, můžou se mnou počítat do svých statistik... ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vy jste Waltr? :) :) Asi nejdrsnější Fantomas, kde je odstraněno hodně jedinců. Nové prostředí Skotska a strašidelného sídla nabízí další vtipné situace s komisařem Juvem a jeho společníkem, kteří se prostě dokonale vyznají. Ty Fantomasovy akcičky mi už přišly trošku zamotané, ale tak beru to s rezervou, protože se prostě o víkendovém odpoledni dobře pobavím a francouzské komedie tohoto typu jsou prostě základ. ) Tělesně zdatný novinář Fandor, který z koně skočí na vzlétající letadlo a zpacifikuje pilota, aby zachránil snoubenku, která se zas nechtěně dostala do průšvihu - je prostě samozřejmostí. :) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je velmi překvapivé, že i třetí díl si udržel standard předchozích dvou částí. Opět spousta bravůrních scének, většina v režii znamenitého komika, který je pro publikum nesmrtelný - Louis De Funés. Původně se sice měl natáčet i čtvrtý díl, ale kvůli mnoha okolnostem z toho sešlo. Nakonec je to pravděpodobně dobře, jelikož vidět Fantomase jak zoufale vaří z vody by bylo asi dost nechutné. Tohle je dokonalá trilogie. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Na začiatku filmu je Rolls Royce za hudobníkmi hrajúcimi na gajdy. Pri ďalšom zábere je však už pred nimi. (Arsenal83)
  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)

Reklama

Reklama