Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komisař Juve jaktějuve nebyl více juve, jak v tomto díle. Z juveotního utrpení se vzpamatovává dobře, ale brzy se na scéně objeví ten vyjuveený ojuveivovač mrtvol, nekalý juvenostník Fantomas (juveotní role Jeana Maraise). Jeho juveotopisem se ale teď nezabývejme. Už stejně neobjuvene. Tedy, juveelná pohroma Fantomas chce zkrátka vládnou světu. A to za použití materiálů jako je síra, křemen nebo juveec a nějaké juveiny. Inu, nejen chlebem juve je člověk. A do toho ty nejuveotný předměty komiseře Juvea. Ty legrační vynálezy. Chá chá. Ale což, buď jak buď, taková komedie je ten správný juveotabudič pro každého dobře juveeného tvora. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu se pokračování nevyrovná. Je ve všem horší, ale herecké výkony všech zúčastněných opět nemají chybu. Živelná komika Louise de Funése definitivně zatlačila do kouta původní hvězdu trilogie Jean Maraise. Humor však tentokrát dostal až moc velký prostor a to dost zatlačilo původní myšlenku, a sice, že Fantomas měl být seriozním a temnějším dílem, které na humor nebude tolik sázet. 60% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujali ma uz pôvodne animovane uvodne titulky, ktore vtipne rekapituluju dej predoslej casti. Dvojka je klasickym pokracovanim, ktore je po kazdej stranke väcsie ako jednotka. Najväcsim plusom je, ze uz sme sa dockali aj sudrznej zapletky, ktora od zaciatku do konca graduje. Vlastny plan, ktory sa snazi naplnit ma nielen Fantomas ale aj Fandor a komisar Juve. Fantomas uz nie je tuctovy zlodej, ale bondovsky zlosyn, ktory chce ovladnut svet a akonahle zajme nasich hrdinov, tak ich po vzore bondovskych zaporakov ani za boha nezabije, ale radsej im povyklada svoj diabolsky plan. Velkym plusom je mnozstvo zaujimavych gadgetov ktorymi je vybaveny jak Fantomas, tak aj komisar Juve. Oproti jednotke som mal pocit, ze uz sa do popredia pribehu dostal Funes a uz aj humor funguje ovela lepsie. Je tu viacero velmi vtipne vygradovanych gagov. Najviac ma rozosmial ten zo zachodom vo vlaku. Co sa tyka akcie, tak sa dockame par slusnych bitiek, ale nahanacky su znova uz prilis zastarale. Neustale sa striedaju zrychlovane sceny s kaskaderom so scenami hviezd pred platnom so zadnou projekciou. To uz dnes nikoho nenadchne. Ale nad tym sa da privriet oko. Zaujala ma este kompozicia niektorych scen, ktora naplno vyuziva moznosti sirokouhlej kamery az si uz neviem predstavit jak otrasne museli tie sceny vyzerat v 4:3 oreze. Celkovo som s tymto dielom spokojny a aj po rokoch stoji stale za zhliadnutie. 7/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po ročním odmlčení se Fantomas vrací, a unáší profesora fyziky Marcharda. Novinář Fandor (Jean Marais) má podezření, že Fantomas chce vyvinout nějakou zbraň, a že se pokusí unést také profesora Lefebvra z vědeckého kongresu v Římě. Rozhodne se na sebe vzít podobu stařičkého profesora, a tím Fantomas oklamat a dostat jej tam, kam patří. Naštěstí (pro Fantomase) je zde ještě potrhlý komisař Juve (Louis de Funes), který má úžasnou vlastnost pokazit veškeré Fandorovy plány ... Tento díl se mi líbil možná o chloupeček více než ten první - a je to hlavně díky tomu, že daleko větší prostor získává Louis de Funes. To co předvádí ve scéně beze slov na Římském nádraží, příp. při vysvětlování situace se třemi profesory Lefebvry v italském blázinci jsou naprosto úžasné. Stejně tak paní čekající na WC ve vlaku (které využívá LdF ke svým převlekům, příp. Fantomasovi pohůnci) ve mne vždycky vyvolá záchvaty smíchu. Víc takových filmů, víc, víc... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nieje to síce tak akčné ako jednotka, ale zato to je trochu viac zábavné, nieje to samozrejme komédia u ktorej by som padal od smiechu zo stoličky, ale dá sa na to pozerať a aj sa pri tom človek zasmeje, neviem čím to je, ale Louis de Funés sa mi tu páčil oveľa viac ako v jednotke. Druhý snímok o najväčšom zločincovi všetkých čias sa už ľahko nesie v paródii bondovských príbehov. Vynálezy, ktoré majú políciu pomôcť v dolapenie zločincov a monštruózne Fantomasovo sídlo. Príbeh už obsahuje ďaleko viac gagov hlavne pre postavu komisára, takže Louis de Funes sa mohol viac vyblázniť. Dejstvo vo vlaku je snáď najlepšie z celého filmu. Tvorcovia tento snímok vyobrazili úplne inak a tak sa od toho predošlého značne líši. A je to jedine dobre. Všetko sa posunulo aspoň zase o kus ďalej a v ničom sa neopakuje. Avšak táto snímka sa i tak ako skoro všetky pokračovania krčí v tieni jeho predchodcu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Pracovní název filmu byl "Fantomas se vrací". (M.B)
  • Všetky hlavné postavy prítomné v prvej časti trilógie sa vracajú aj v tomto druhom filme, s výnimkou Lady Beltham, Fantômasovej snúbenice, ktorej osud nepoznáme. Fantômas (Jean Marais) len povie Hélène (Mylène Demongeot), že „zmizla“. (Arsenal83)
  • Exteriéry z prostředí sopky Vesuv v Itálii se točily pět dní, ve filmu to dělá pouhé čtyři minuty. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno