Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc nudy a víc vtipů. Funícímu to s parukou docela sekne co? :-D Fantomas sice pořád řeší, jak ovládnout svět, nicméně i na něj doléhá krize středního věku a on by rád novou ženskou. Někdy si říkám, že být Fantomasem, chtít opanovat svět a žít proto jako starý mládenec, mohl bych z fleku vystupovat v show Na (permanentního) stojáka. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Po mém soudu rozhodně nejpodařenější díl celé trilogie, komika přímo srší a přitom nebrání tomu, aby si člověk vychutnával řadu dalších motivů, které se ve filmu mihnou: závěrečný šílený pád, trikově sice naprosto překonaný, ale i tak pořád skvělý, krásy Říma, vědeckofantastické kouzlo Fantomasova podmořského paláce, a tak všelijak podobně... Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Gemini ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jean Halain, Pierre Foucaud .. Rok po seznámení s Fantomasem, komisařem Juveam, novinářem Cancorem, přišlo vydařenější a temnější pokračování. Mistr komiky Louis De Funes má zde větší prostor a po většinu doby děj určitě nenudí. 96%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pronásledují mě, já se otočím a srazím dva lotry svou třetí rukou." Třírukej komisař Juve je skvělej. A byl by skvělej i tehdy, kdyby neměl střílející dřevěnou nohu, střílející doutníky a ztopořenou pásku přes oko. Jeho stíhání Fantomase, Fandora i tří profesorů Lefevrů je prostě dokonalý. Kdepak zavedený postupy, to chce instinkt. Pak by mohl Fantomas pláchnout jedině v lítajícím Citroenu, což by byl samozřejmě úlet. A jelikož se v tom zmatku neustále pohybuje i nádherná Helena, tak bych si ji dovolil pozvat na oběd do Říma, abychom se mohli společně pobavit nad genialitou vyznamenaný hvězdy francouzský policie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je možno o trochu slabší, ako ten prvý. Je tu viac príťažlivých lokácií, pozrieme sa do Ríma, viac sa poprechádzame po Fantomasovom sídle, ale mám pocit, že z viacerých sekvencií, ako napríklad vo vlaku alebo na maškarnom bále, sa dalo vyťažiť viac vtipnejších situácií. Každopádne vzhľadom na nostalgické spomienky z mladosti a legendárny lietajúci Citroen nebudem znižovať hodnotenie. Z dnešného pohľadu je to skôr za tri. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Profesor Lefévre (Jean Marais) sa zúčastňuje vedeckého kongresu, ktorý sa koná v Ríme. Na transparente pred budovou, kde sa to koná, je nesprávne taliansky napísané: „Congresso Scentifico...“ (namiesto "Scientifico"). (Arsenal83)
  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)
  • Pracovní název filmu byl "Fantomas se vrací". (M.B)

Reklama

Reklama