Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

El Indio 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu určitě lepší jak první část. Jean Marais ustoupil do pozadí a nechal plně vynikat de Funése, což je jenom dobře. Hlavně scény ve vlaku, v blázinci a scéna kdy vysvětluje ten trik se třetí rukou stojí zato. Ale do plnýho hodnocení tomu pořád něco málo chybí, což se ale nedá říct o geniálním třetím dílu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejná věc jako u prvního dílu. Asi stejná premisa, která se příběhově nijak extra nehýbe nikam. Ale jde trochu o pokrok oproti jedničce. V tom, že to má nějaký spád a nějak víte, co se bizarního nebo vtipného může stát. Asi humor je to, co zachraňuje druhý díl. I tak ne vždy jde o velice humornou věc. Fantomas je tedy obecně něco, co mě lehce obchází. Bohužel. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je možno o trochu slabší, ako ten prvý. Je tu viac príťažlivých lokácií, pozrieme sa do Ríma, viac sa poprechádzame po Fantomasovom sídle, ale mám pocit, že z viacerých sekvencií, ako napríklad vo vlaku alebo na maškarnom bále, sa dalo vyťažiť viac vtipnejších situácií. Každopádne vzhľadom na nostalgické spomienky z mladosti a legendárny lietajúci Citroen nebudem znižovať hodnotenie. Z dnešného pohľadu je to skôr za tri. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Supergangster Fantomas se rozhodl unést profesora Lefebvra, který by byl schopen sestavit zbraň, se kterou by Fantomas mohl vládnout světu. V patách jsou mu opět gantlemanský novinář Fandor, nervózní komisař Juve a sličná fotografka Helena. Dvojka jede zcela ve stejných kolejích jako jednička, přibylo akce a převleků. Ze všech vynikajících scén jmenuji alespoň tu ve vlaku. A Fantomas se tímto dílem stal propagátorem aut Citroën :-). ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi zůstala výtečně neosobní maska, nezapomenutelné hudební téma a schopnost mít jakoukoliv tvář. Juve si urval svůj prostor před objektivem a předvádí obvyklé výstupy plné rozmáchlých gest, divokých pohybů, pitvorné mimiky a zmatených slov, jež z něj padají kulometnou frekvencí. Ani obvyklá posedlost Funèsových postav Řádem čestné legie nechybí. Oblíbené záměny a převleky doplňují bondovské serepetičky, jejichž užití, byť účinné, narozdíl od 007 míří spíše na bránici. Výstupy s umělou rukou jsou brilantní. Škoda, že to neplatí o neumělé ruce scénáristově, která umístila do dění nepotřebnou manekýnu, stejně užitečné manekýně a k tomu poněkud umělými kroky dostává postavy do potřebných situací, tj. pohazuje jimi jak figurkami. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Profesor Lefévre (Jean Marais) sa zúčastňuje vedeckého kongresu, ktorý sa koná v Ríme. Na transparente pred budovou, kde sa to koná, je nesprávne taliansky napísané: „Congresso Scentifico...“ (namiesto "Scientifico"). (Arsenal83)
  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)

Reklama

Reklama