Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Funes vytvořil opravdu vtipný herecký typ, ale měl většinou smůlu na filmy, v nichž hrál. Z velkého množství věcí, co natočil, je hodně blbostí, ale občas se najde nějaký režisér, který se nenechá Funesem převálcovat, ale který ho dokáže využít. Z té lepší části je i tato geniální trilogie. Konečně má Funes rovnocenné protihráče a jeho postava má svoji funkci (tj. smích není vyvoláván jen tím, že by pobíhal před kamerou a zlostně cosi pokřikoval). Tento díl se mi navíc z celé trilogie líbí nejvíce. Hlavně kvůli kouzelné scéně ve vlaku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Postava komisaře Juvea je geniální a nezapomenutelná. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Funes, i když si ho většina lidí zaškatulkovala jako četníka. Tam byl nezapomenutelný a nepřehlédnutelný. Jako malá holčička jsem chtěla mít taky takový létající Citroen, kterým jezdil Fantomas. Pořád jsem nechápala, proč mi ho rodiče nechtějí koupit. Hodil by se i v dnešní době. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak je ten Fantomas geniální. Přes jedničku odehrávající se v temné Paříži jsme se přehoupli do Říma. I přesto že tenhle díl je z celé série nejvíc bláznivá komedie (právě proto je nejlepší) díky dabingu Miroslava Moravce a skvělému Jeanu Maraisovi opět na nás dýchne z obrazovky to Fanomasovské tajemno které opět vystřídá smích díky ještě skvělejšímu Lousovi v roli komisaře Juvea a jeho pomocníkovi. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce pokračovanie kvalitného prvého dielu. Komediálnych aspektov pribudlo, pretože sa do popredia dostáva postava komisára Juvea a to je pre tento film len dobre. Hudba ostáva kvalitná, herecké výkony výborné, dabing jedna báseň. Vo filme je množstvo neskutočne vtipných scén, pri ktorých sa vždy poriadne nasmejem. Potešiteľné je aj to, ža postava krásnej Heleny, ktorú hrá Mylène Demongeot dostáva v tomto príbehu viac priestoru. Medzi vrcholné scény zaraďujem bláznivú cestu vlakom, komisár Juve v blázinci, prenasledovanie lietajúceho auta a skok bez padáku, všetky geniálne masky a prevleky a samozrejme neskutočné zbrane, ktoré používa Louis de Funés. Tá finta s troma rukami nemá chybu, strielajúca drevená noha, strielajúce cigary, to všetko dodáva filmu štavu. Vo filme sa objavil aj syn Louisa deFunésa, ktorý hrá postavu malého chlapca Michou. Všetkým odporúčam aj tetí diel, Fantomas kontra Scotland Yard. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je téměř Funèsovka. Z komisaře Juvea se stala hlavní postava, žánr se definitivně překlopil do komedie a pokračování se lehce přeneslo přes vysoce nastavenou laťku. Taky aby ne, když se zvýšily sázky a Fantomasovi už nejde jen o peníze a klenoty, ale rovnou o ovládnutí světa. To ale nemůže chrabrý a dekorovaný komisař dovolit a vytáne do boje s celým svým arzenálem. S umělou třetí rukou, dřevěnou střílející nohou a hromadou převleků se chystá dopadnout svou nemesis. Co na tom že se občas dostane do moci úřadů a nebo skončí na psychiatrii. Francouzského policistu takové marginální překážky přece nemůžou zastavit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Při sjezdu ze sopky pronásledují Juve (Louis de Funès) a Fandor (Jean Marais) Fantomase (Jean Marais). Všimněte si, že Marais sedí v jeepu vlevo a Funès vpravo. V jednom záběru při průjezdu lesem si ale místa prohodí. (ČSFD)
  • Při sledování televizního přenosu komisaře Juvea (Louis de Funès), při kterém je i s redaktorem svázán a vystřídán Fantomasem (Jean Marais), je televizor evidentně černobílý. Fantomasovo vysílání však tento televizor ukazuje barevně (maska, růžové okolí očí atd.) (rmarx)

Reklama

Reklama