Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmová legenda nejen francouzské komedie. Několikrát uváděný film na televizních obrazovkách. Takže předpokládám že zná Četníka každý. První díl je samozřejmě nejlepší. Přibývajícími reprízami si dokážu vychutnávat i malé postavičky, např. toho troubu co spí na vinici a jeho větu "Tak koukám že teďka fasujete parádní služební vozy". V Saint Tropez je opravdu moc hezky. Sám jsem tam byl a viděl proslulou četnickou stanici. 100% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten nejlepší ze všech četníků. Na tenhle díl jsem se vždy těšil jak malej. Louis de Funés ve své nezapomenutelné roli, kterého si oblíbila celá Evropa. Hodně českých diváků si film zapamatuje ještě kvůli jedné nezapomenutelné osobnosti a to Františkovi Filipovksému. Jeho dabing je úžasný. Nevím, zda ještě někdo ze současných dabérů může předvést takový výkon. Kvalitní dabéři pomalu vymírají, tak vyberu pana Brabce, Mahdala či Šťastného. Z nostalgie musím dát nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

První díl rovná se díl nejlepší, nejvtipnější a nejoriginálnější. Právě tahle role udělala z Luise de Funése nesmrtelného. On a jeho podání Cruchota je jedinečné, to jak dokáže podlézat svému nadřízenému a zároveň peskovat a terorizovat ostatní s nižší šarží je nenapodobitelné, takhle by to asi nikdo jiný nezvládl. Určitě k tomu přispěl i dokonalý dabing Františka Filipovského, který naprosto sedí. No a ten policistický zátah na nudisty je nazapomenutelný. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, či som sa ako dieťa a puberťák šúlal pri Funesových grimasách v tomto filme smiechom, ale dnes už každopádne nie. Legendárna komédia je pre mňa zaujímavejšia viac kriminálnou zápletkou, ako vtipným naháňaním nudistov. Ale minimálne tie sny stáli zato, ostatné vizuálne a slovné gagy sú tak na pousmiatie. Žandár zkultovel okrem Funesovej postavy (a u nás Filipovského dabingom) hlavne príjemnou letnou atmosférou a legendárnou pesničkou, po ktorej som sa bál, že nás čakajú ďalšie. Takže to zhrniem: príjemná nostalgická spomienka na mladosť a na časy dávno minulé. Pripomenul som si ich a asi si ich už prostredníctvom tohto filmu nikdy nezopakujem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Scenárista Richard Balducci se rozhodl napsat příběh o roztržitém strážmistru Cruchotovi poté, co mu na dovolené v Saint-Tropez ukradli kameru. Díky tomu zažil komické setkání s pravými četníky... (fandalehy)
  • Čtveřice řadových strážníků na stanici dostala přisouzena křestní jména jen z poloviny: Albert Merlot (Christian Marin) a Lucien Fougasse (Jean Lefebvre) shodou okolností vítají Lucovica Cruchota (Louis de Funès) po jeho příjezdu do Saint-Tropez. Závodčí Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo) museli vystačit pouze s příjmením. (Robbi)
  • Při finálním zátahu na nudisty má většina nudistů opálené plavky. Žena, která jako první brzdí před Cruchotem (Louis de Funès), má kalhotky v tělové barvě. (Dvorik)

Reklama

Reklama