Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování četníků ze Saint Tropez, kteří jsou vybráni za odměnu, aby reprezentovali Francii na mezinárodním sjezdu četníků v New Yorku. Takže zase vládne ďiblík Louis de Funes v roli vrchního strážmistra Cruchota se stejně dobrou pěticí jeho kolegů nahrávačů: velitel Gerber (Michel Galabru), Tricard (Guy Grosso), Merlot (Christian Marin), Berlicot (Michel Modo) a nešťastník Fougasse (Jean Lefebvre), který místo New Yorku polehává po doktorech. Samozřejmě nemohla chybět Cruchotova dcera Nicole (Geneviéve Grad), která způsobuje svým lehkovážným chováním tatínkovi další a další problémy, když se bez víza a pasu a jako černý pasažér dostane také do New Yorku. Naštěstí ji tatínek najde a tím pádem nastavá nejveselejší část, když ji nejdříve musí dostat z místa, kde přebívá a následně dostat do letadla. Jinak četníci mají působit zastaralým způsobem ve srovnání s "novým" světem, ale jejich metody ať už jsou zastaralé, bývají někdy velmi účinné. Vtipně se Girault trefuje do jazykové bariéry i¨s potřebnou lekcí angličtiny od Cruchota, do stravovacích návyků Američanů, ale především do jejich zdravotnictví a léčebných postupů. Roztomile ztřešťená komedie. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Spolu s Mimozemšťany nejslabší z cyklu komedií o četníkovi ze Saint Tropez; filmu ublížily dle mého názoru dvě skutečnosti: Jean Lefebvre nebyl uvolněn svým divadlem na filmování do USA, a tak se musel narychlo měnit scénář. Fougasse prostě na lodi onemocněl a po celou dobu pobytu v New Yorku byl hospitalizován - všechny jeho scény se natáčely ve Francii. Mnohé gagy byly zřejmě šity horkou jehlou a na kvalitě se to projevilo. Druhým důvodem je právě snaha Giraulta přizpůsobit se vkusu amerického diváka, aby se film dobře prodal i v zámoří. Objevuje se řada komediálních situací typických pro hollywoodskou produkci; velmi podivně působí scéna, která jako by vypadla z filmu West Side Story - honička o maso na hřišti s Portorikánci; pokus o parodii na americkou mánii po psychoanalýze vyzněla také naprosto hluše, byť byla prožívána v Cruchoutově snu. Scénu s jeptiškou pokládám za zcela zbytečnou a byla natočena asi jen proto, že její představitelka byla účastnicí filmařského zájezdu. Závěr se "ztracenými kufry" je dost trapný. Naštěstí další tři díly série se vyvedly mnohem lépe. Tři hvězdičky. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Žandára nesklamal. Ba naopak. Opäť komédia plná veľmi vtipných a komických scén tentoraz z New Yorku. Dôstojné pokračovanie Žandára zo St. Tropez, ponúka opäť skvelý humor Louis de Funèsa. Asi sa jedná o môj druhý najobľúbenejší diel série. V tomto filme u mňa jednoznačne vedie výučba angličtiny - zvlášť potom velitelovo: "My flowers are beautiful," to je úplne dokonalý. Ale páči sa mi aj skvelý černošský taxikár. Dej nie je rozhodne nudný, má zaujímavú zápletku a úžasnú pointu. Opäť skvelý dabing zaručuje skvelú zábavu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší díl. Mě pobavil tak moc, že přihazuji jednu hvězdu. Přihodil bych i více, ale nějak to nejde:-) Plavba na lodi nepostrádala zábavnost. Hlavně výuka angličtiny:) I v New Yorku dokázali četníci pobavit. Dodnes nechápu, když četníci jedli zmrzlinu, tak jak se dokázala natočit ta změna barvy jejich obličejů, podle toho, jakou zmrzlinu měli. Nevíte?:) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Narychlo spíchnuté pokračování, které ještě možná má ucházející dějovou linku, jenže scénář její nápad nedokázal vůbec využít. Louis De Funés prokazuje, že ani sebelepší herec z bahna hloupý scénář nevytáhne. A v Četníkovy V New Yorku je scénář skutečně strašný. Zasmál jsem se asi dvakrát a to považuji u komedie za poměrně málo. Oproti prvnímu dílu je tenhle na druhé straně barikády, hrabivost hold nezmizí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Na zahájení četnického kongresu v New Yorku lze na tablu s vlajkami zúčastněných zemí vidět v pravém horním rohu vlajku Československa. (Nocturno culto)
  • Jeanu Lefebvreovi, představiteli četníka Luciena Fougasse, vadilo, že Louis de Funés na sebe díl od dílu strhával stále větší pozornost a natočené scény ostatních herců často mizely ve střižně. (Lynette)

Reklama

Reklama