Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Je mi to strašně líto, ale četník mi do Ameriky prostě nesedne. Tady se mi vyjímečně (co se týče série) líbila originální verze s titulky. Nic proti panovi Filipovskému nemám, odvedl vynikající práci, ale řekněme si to na rovinu, ostatní stáli za prd. Bylo zde pár hluchých míst, což hodnocení sráží ještě více k zemi. Škoda, tohle se nepovedlo. Prodprůměr. My flowers are beautiful. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Miestami mi to pripadá lepšie ako prvý diel. Stále je to vlastne len sled epizódiek, ale už mi nepripadali tak detinské. Vtip s neustále sa schovávajúcou dcérou alebo nonstop chorý Lefebvre ma rozosmiali. No a Funesovi stačí robiť grimasy a proste to je vtipné. Na druhej strane je stopáž prepálená a je tu viacero nudných epizódiek, ktoré majú čo najviac vystihnúť klišé o Amerike. Najmenej ma bavilo to WTF hudobné číslo. Takže výsledok je rovnako ako v prípade jednotky, mierny nadpriemer. 6/10. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Narychlo spíchnuté pokračování, které ještě možná má ucházející dějovou linku, jenže scénář její nápad nedokázal vůbec využít. Louis De Funés prokazuje, že ani sebelepší herec z bahna hloupý scénář nevytáhne. A v Četníkovy V New Yorku je scénář skutečně strašný. Zasmál jsem se asi dvakrát a to považuji u komedie za poměrně málo. Oproti prvnímu dílu je tenhle na druhé straně barikády, hrabivost hold nezmizí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pohlednicový film. Aneb cestujeme po New Yorku s hrdiny z (tehdy čerstvě) úspěšné francouzské komedie. Uprostřed tolika pochodů za rezké hudby, drobných příhod a epizod z různých míst jsem si právě jako u zábavného cestopisu občas i připadal. Jakoby hlavní devizí nebyla ani komedie, než spíše výlet do amerického velkoměsta. Začátek s kufry, hledání místnosti na lodi, výukou angličtiny a pod. skvělý, no s příchodem do New Yorku to mírně začlo upadat. Nebýt zápletky s dobrodružstvím dcery se zatajenou identitou v cizím městě (což zčásti dost vykrádá první díl), chyběl by i souvislejší děj. A ta chvilková proměna dění v taneční číslo à la West Side Story uprostřed filmu? Naprosté WTF, které tomu přihodilo punc menší slátaniny. Věřím, že nemožnost jednoho z představitelů četníků vycestovat mohla dost poznamenat natáčení, horší je to s případnou výmluvou, že právě tato skutečnost tolik poznamenala i kolísavou kvalitu výsledku – zvláště, když v centru dění je prakticky jen Cruchot a jeho šéf, zatímco zvyšní četníci (mimo Fougasse ležícího nakonec hned dvakrát ve špitálu) tvoří jeden vedle druhého už jen nezbytné a nevyužité křoví. Z větší části stále ještě dobrá oddechová zábava ze 60. let, ač v případě pokračování série se nelze vyhnout srovnávání a Četník v New Yorku oproti Četníkovi ze Saint Tropez za mne zaostává asi tak o dva stupně pozadu. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že většina vtipů zmizela v překladu. Potýkání četníků s angličtinou v dabingu nevyzní, konfrontace venkovské Francie vs. pulsujícího velkoměsta USA našinec nepochopí a drobné rýpání do kulturních rozdílů je pro středoevropana španělská vesnice. Ze zábavných prvků tak zbyl jen cholerický Louis de Funès, recyklace starých nápadů a zasazení klasické galské ztřeštěné komedie do exotických kulis. Vtipnosti nepomohlo, že je děj zase rozdělen do dvou paralelních linií a ta dceřina je znovu ta méně zajímavá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Gerber (Michel Galabru) Italům řekne, že ho moc zaujal jejich výklad o tom, jak chytají pytláky. Oni na to, že to je jen maličkost proti tomu, jak oni chytají nudisty. To je odkaz na film Četník ze Saint Tropez (1964), kde se takový hon odehrál. (SONY_)
  • Jedná se o jediný film z četnické série, ve kterém nejsou scény zběsilých jízd ctihodných sester. (SONY_)
  • V 56. minutě stojí vedle obchodu červené a bílé auto. V následujícím záběru červené auto zmizí. (frolish01)

Reklama

Reklama