Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Přetažený humor, postavený na systému "točte hlavně mě", ostatně jako všechny komedie z pozdějšího Funesova odpoledne. A také bohužel i zde platí pravidlo - pokud si představíte film bez této osoby - naprosto crazy splácanina bez hlavy a paty. Na mne působí po těch mnoha letech už únavně a nejsem si jist, zda bych raději někdy nezvolil televizní noviny s tím po moci prahnoucím hrochem, idolem odbarvených blondýn, v titulní zprávě. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další velice zábavná "Funésovka", která ovšem trpí tím, že je téměř bez děje. Vše ovšem zachraňuje Funésův komický projev a hromada nezapomenutelných scén (výstup na maják, kazatelna v kostele, obojživelný kajak), vlastně celý film je nezapomenutelný, ale je spíše jedním z těch "jen lechce nadprůměrných". ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

Tento film sa trochu vyčleňuje z filmografie Louisa de Funesa a zaujíma osobité postavenie z dôvodu réžie snímku Robertem Dhérym, ktorý obdivoval klasickú komiku hercov z nemého filmu a preto i vo svojom filme kládol dôraz hlavne na vtipné obrazové spracovanie (napr. scéna v kostole) na úkor vtipných dialógov. L. de Funesa však máme prevažne zafixovaného ako hlavného hrdinu, ktorý svojím hereckým poňatím vyvoláva salvy smiechu, no v tomto snímku musel trocha ustúpiť, aby boli naplnené predstavy tvorcu filmu. Moje hodnotenie je nižšie z dôvodu, že tento film som uvidel až po veľkom počte zhliadnutí Funesa v iných postavách (série Fantomas a Žandár) a preto za tri i napriek tomu, že som sa celkom slušne zabavil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická bláznivá komedie Louis De Funese, bohužel už asi v polovině je to docela nudné. Ani se nedá napsat, o čem to vlastně je - architekt lodí udělá bomba loď, všichni ji chtějí, jeho šéf ho ale před tím vyhodí, pak ho celý film přemlouvá k podpisu nové smlouvy a pak to skončí novou hoňkou. Celkem přitroublé. Ale zase všechna čest - je tam mnoho a mnoho k smíchu. Takže volím zlatý lepší střed. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž šprýmy na mě účinkují v závislosti na momentálním rozpoložení. Třeba i proto, že neutuchající hemžení jejích protagonistů za účelem vyvolání všeobecného veselí má lehounce hysterický nádech - v určitých momentech mi tudíž připadá maličko vynucené. Přesto jí s mírnou nostalgií ponechávám 4* - za možnost návratu ... do pozitivně naladěných šedesátých let dvacátého století, která se dívala kupředu s neotřesitelnou vírou v sebe - i v nás ... a svůj optimismus dokázala předávat dál - dokonce i svým přístupem ke světu filmové komedie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama