Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jsou u nás všechny belmondovky až nepříjemně zprofanované a ono ne. Na tenhle film jsem přišel tak, že o něm strašně pěkně mluví Belmondo ve své knížce "Mých tisíc životů", kterou doporučuji jako audioknížku načtenou Krampolem btw. :+ Je to v podstatě akční komedie moderního střihu a klidně by mohla být marvelovka natočená v osmdesátkách. A Belmondo tam jede v akčním módu jako Tom Cruise a mám pocit že na jeden skok z letadla si tam dělal všechno sám, na padesátníka WOW! Málem jsem se podělal smíchy hned u úvodního camea. :D Jestli budete mít možnost výběru dabingu, zkuste hned ten první s Krampolem (jsou jinak asi 3), který natočilo asi 5 lidí na nějakém bytě a nějaké ženské role tam mluví i chlapi, má to super atmošku! Fakt velký překvápko a komplexní velkofilm, který má všechno! 10/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ano, zdá se to nemožné...bláznivá komedie na tak vážné téma. Ale Gérard Oury a Jean Paul Belmondo? S přehledem to zvládli. Z dětství jsem si tento snímek pamatoval jako velkou legraci a u toho zůstalo. První část je fraškovitá a u druhé, i přes přítomnost "Hitlerovy sestry" vás nepříjemně mrazí v zádech. Film má příjemnou podobu road-movie a milou hudbu Vladimira Cosmy a la Uprchlíci...jo, ano, tohle můžu v každou denní i noční hodinu! ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská akční komedie s charismatickým Belmondem v roli kouče francouzských boxerů, odehrávající se z velké části v předválečné Třetí říši v době olympiády, natočená francouzským režisérem židovského původu Gérardem Ourym. Místy připomene starší Ouryho komedii Velký flám, ale většina filmu je originální a velmi komická. Oury je jednička v dělání si legrace z Němců a především z fašounů. Jsou zde nezapomenutelné scény: židovská kapela hrající Hitlerovi jidish písně transponované bavorskou kapelou na německé lidovky, tupí němečtí vojáci bubnující dvakrát za sebou domnělému autu führera, kukačkové hodiny s hajlující orlicí na Berghofu... Belmondo prováděl všechny své kaskadérské výstupy sám, pouze s jedinou výjimkou nebezpečného parašutistického skoku hlavou dolů, který nechal na kaskadérovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WZ_TEuxFqEg ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ najlepší Bebel čo som videl. Keď si Francúzi robia srandu z Hitlera, tak to väčšinou stojí za to a tento film nie je výnimkou. Okrem humoru ale funguje aj v dobrodružnej rovine a príjemne ma prekvapilo aj technické spracovanie (napr. naháňačka s nemeckou hliadkou). Belmondo je jednoducho borec a štramák. 8/10 PS: Malé plus za roztomilé medvieďa vo vedľajšej úlohe :-) ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Bezva komedie s Belmondem se spoustou zábavných scének. Evidentně se tímto snímkem inspiroval Steven Spielberg protože řada scén (stejná hudba při příjezdu do Berlína, honička s nácky na motorkách, rozcestník, setkání s Hitlerem, hlavní hrdina v náckovské uniformě atd...) mi velmi silně připoměla Poslední křížovou výpravu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Když se Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo) chystá převzít štafetu v podobě olympijského ohně, tak v popředí mezi diváky stojí v čase v 25:28 pohledný mladík, který má ocelově šedé sako, černou kravatu s bílým šikmým proužkem a rovnými tmavšími lesklými vlasy ulíznutými na patku. Jo Cavalier v čase 25:38 stojí přesně na úrovni mladíka a vystartuje s ohněm z tohoto místa. Pak uběhne určitou vzdálenost, proběhne zatáčkou a zastaví se, aby pochodeň předal náhodnému přihlížejícímu v davu. V tomto okamžiku je ale opět v záběru ten samý mladík, který byl v davu, když od něj Cavalier odstartoval. (Stefi_836)
  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • Jean-Paul Belmondo, který ve filmu hraje trenéra boxu, se v mládí sám boxu věnoval. (Georgex)

Reklama

Reklama