Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Maléry pána účtovníka" sú najlepšou časťou celej Fantozziovskej série. Paolo Villaggio sa tu predviedol v najsilnejšej forme. Jednoduchý scenár, ktorý je zložený s výborných gagov, humorných dialogov a bláznivej mimiky Huga Fantozziho. V ostatných častiach sa nájde hodne hluchých, ba až trápnych momentov, ale v tomto diely ich budete hľadať ťažšie. *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá bláznivá talianska komédia, ktorá pobaví aj po rokoch. Niekedy je to šialené až cez hranu, ale cyklistické preteky nemajú chybu a Paolo Villaggio je v lyžiarskom oblečku skutočne vtipný. Naozaj vydarená komédia. Klasický Fantozzi tak ako si ho všetci pamätáme. Skvelý humor a k tomu kopec scénok s Filínym ktorého humor je nenahraditeľný. Kedykoľvek ho vidím znova a že som ho videl snáď stokrát ma rozosmeje ako žiadna iná komédia. Termín bláznivá komédia týmto typom filmov absolútne prináleží, preto tu naozaj nemá cenu bazírovať na nejakom umení alebo hereckých výkonoch. Keby som tento film videl prvýkrát až teraz, zrejme by moje hodnotenie bolo iné. Tento snímok sa hádam ani nedá odporučiť, pretože to už musel dávno vidieť každý. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Můžete to vnímat jako další nablblou, ale veskrze neškodnou komedii, nebo k tomu přidat kontext doby vzniku; za socialismu byly podobné filmy hojně podporovány státem. Zvlášť v době krize, která byla v Itálii a Francii opravdu výživná. Velmi často v nich hrdinové strádají, nemají práci, nebo je vůbec nenaplňuje... je nám předkládáno, že se tam mají skoro všichni špatně . I proto se tyto komedie dočkaly mnoha repríz v ČSSR. Protože socialismus byl založen na vytváření dojmu, že u nás se mají všichni stejně...stejně dobře. A najednou tady máme důkaz, že to tak je. Že jinde se žije hůř. Maléry jsou vystavěny na škodolibém humoru...bavíte se nehodami a smůlou karikatur tehdejšího obyčejného člověka. Dnes vstřebávám tak polovinu vtípků, než před třiceti lety. Opravdu vtipných scén mohlo být tak 20%. Dalších 30% neurazí, ale zbytek je slušně řečeno trapný výprdek. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem se smál takřka nepřetržitě. Hodně gagů ale hraje s momentem překvapení - pokud film již vidíte podruhé, tak to až tak vtipné není. Mnohé scény ovšem takřka zkultovněly. V práci jsem slyšel říkat, když se blížil konec pracovní doby: "jdeme dělat Fantozziho." S Villagiem se mi ovšem už žádný jiný film nelíbil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování této francouzské komedie. A musím uznat, že nejlepší z celé série. Ne, že je to nějaká velká bomba. Pořád zde toho mohli vylepšit více. A to zejména příběhové prvky. Jinač film vidím spíše kladně. Fantozzi je opět vynikající, i zbytek herců. Vtipných scén je zde opravdu moc. A jsou nejlepší a nejvtipnější. Konec mohl být teda lepší. Přesto hodnotím na slušných 78% = **** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)

Reklama

Reklama