Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Komunisti tyto filmy do televize i do kin pouštěli, tak jsem na ně zvyklý. Termín bláznívá komedie těmto typům filmů absolutně přináleží, proto zde opravdu nemá cenu bazírovat na nějakém umění nebo hereckých výkonech. Kdybych tento film viděl poprvé až nyní, zřejmě by mé hodnocení bylo jiné. Jsem na tyto typy filmů ale zvyklý odmala a jako kluk jsem se u nich vynikajícně bavil. Nevím, proč bych nemohl dát čtyři hvězdy. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Filmy o fantozzim jsem si vypálil z nostalgie, marná snaha nějak si přiblížit vzdálené mládí. Myslel jsem si naivně, že se aspoň 1x za 20 minut zasměji, což se mi stává u filmů s Luis de Funesem(i když je to strašná pitomost taky). Je to vážně kravina (tedy jsou to všechno kraviny), kde je humor ne Italský (Pietro Germi, De Sica) ale blbý. Takže se na to vyseru a žádné nostalgické pokusy s Fantozzim již organizovati nebudu. Tak přísahám! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = I./ 1983, v pôvodnom znení s titulkami+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.4.1989, réžia českého znenia (ČST Praha) = MARIE FRONKOVÁ - NIKDY, opakujem NIKDY nezabudnem na ten pamätný sobotňajší večer. Do tej doby nikto vo vtedajšom ČESKOSLOVENSKU poriadne netušil čo to je fenomén Fantozzi. Táto sobota, ale všetko zmenila. A keď nastal pondelok, tak každý pracujúci a školopovinný občan, dopodrobna rozoberal jednotlivé scény a hlášky už dva dni kultového filmu. A napriek tomu, že tento film bol v našich kinách uvedený už v roku 1983, až kultový dabing STANISLAVA FIŠERA a dokonale prepracované dialógy ho naveky vtlačili do povedomia jednej generácie. Žiaden iný Fantozzi sa tomuto prvému ešte "totalitnému" podľa môjho názoru doteraz nevyrovnal. (15.5.2009) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Můžete to vnímat jako další nablblou, ale veskrze neškodnou komedii, nebo k tomu přidat kontext doby vzniku; za socialismu byly podobné filmy hojně podporovány státem. Zvlášť v době krize, která byla v Itálii a Francii opravdu výživná. Velmi často v nich hrdinové strádají, nemají práci, nebo je vůbec nenaplňuje... je nám předkládáno, že se tam mají skoro všichni špatně . I proto se tyto komedie dočkaly mnoha repríz v ČSSR. Protože socialismus byl založen na vytváření dojmu, že u nás se mají všichni stejně...stejně dobře. A najednou tady máme důkaz, že to tak je. Že jinde se žije hůř. Maléry jsou vystavěny na škodolibém humoru...bavíte se nehodami a smůlou karikatur tehdejšího obyčejného člověka. Dnes vstřebávám tak polovinu vtípků, než před třiceti lety. Opravdu vtipných scén mohlo být tak 20%. Dalších 30% neurazí, ale zbytek je slušně řečeno trapný výprdek. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Hned první fór s útěkem z práce sliboval divákovi svižnou a nadprůměrnou zábavu. Bohužel však zbytek filmu úvodnímu slibu nedostál a zatímco v první půlce krátké mezery mezi gagy průměrnými vyplňovaly tu a tam gagy geniální (Fantozzi pojal podezření, Fantozzi sleduje zápas), druhá půle už je o přítomnost těchto úctyhodných zápichů ochuzena a čelní pozici nekompromisně brání gagy hloupé (Fantozzi závodí, Fantozzi maluje na nebe) a gagy trapné (Fantozzi sleduje porno, Fantozzi na lodi). Celkový výsledek této jednoduché rovnice je dost nízký na to, aby mne odradil od jakéhokoli kontaktu s četnými pokračováními. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama