Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak předně to má pasáže naprosto vynikající, kdy skvělé gagy neberou konce a Paolo Villaggio dokáže v každé scéně překvapit hned několika originálními a vtipnými situacemi. Ať už je to nevěra jeho šíleně krásné manželky. odtučňovací kůra nebo cyklistický závod, to všechno je natočeno parádně svižně a úderně. Bohužel druhá půlka je trochu sušší, čím dál více prošpikovaná nepěknými klišé a čitelnější snahou o rozesmání. Na druhou stranu bylo jasné, že tak vysoko nastavená laťka nemůže vydržet celých 90 minut, natož pak v dalších pokračováních. I tak ale více než příjemná a nenáročná oddychovka bez jakýchkoli trapností. 70% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové. ()

Reklama

7ynek 

všechny recenze uživatele

"On žere, on žere"... =D Nesmrtelná klasika. Viděno tolikrát, až se zahřívala VHSka. Fantozzi měl vždycky moje sympatie a jako nastavené zrcadlo světu, to bude fungovat snad vždycky. Důležité poselství je ale u Fantozziho vždycky a to, že máme mít rádi to, jací jsme a když vás někdo miluje, tak je to vždycky výhra. "Muhekl poftotr"... "Fantozzi, to jste vy?" =D ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Hned první fór s útěkem z práce sliboval divákovi svižnou a nadprůměrnou zábavu. Bohužel však zbytek filmu úvodnímu slibu nedostál a zatímco v první půlce krátké mezery mezi gagy průměrnými vyplňovaly tu a tam gagy geniální (Fantozzi pojal podezření, Fantozzi sleduje zápas), druhá půle už je o přítomnost těchto úctyhodných zápichů ochuzena a čelní pozici nekompromisně brání gagy hloupé (Fantozzi závodí, Fantozzi maluje na nebe) a gagy trapné (Fantozzi sleduje porno, Fantozzi na lodi). Celkový výsledek této jednoduché rovnice je dost nízký na to, aby mne odradil od jakéhokoli kontaktu s četnými pokračováními. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky jsou sice trapňoučké jak z mateřské školky, avšak naštěstí je převyšují ty lepší. Italové si zebe taky dokážou udělat slušnou prdel (pracovní morálka na samém počátku) a servírují zde mnoho dalšího-krásná dceruška, nebo posedlost televizí. Dříve jsem se u toho bavil více, ale i dneska se to dá řadit mezi zlatou klasiku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama