Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u tohohle díla smál, dnes se občas pousměju. Spousta pěkných nápadů (hlavně pravěk, ale i středověk) se tu střídá s hluchými místy. Celkově je to v celé řadě takový lepší průměr. Daleko víc než Fantozzi se mi tu (jako ostatně ve většině těchto filmů) líbí Filini. A nezapomenutlená je scéna s Robinem Hoodem a hlavně pak se skotským autobusem! ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fantozzim, kdysi daaavno, kdyz jeste vysilala Premiera. Tehda nemela jeste ceska distribuce snahu cpat do nazvu "Ucetni" a film se jmenoval logicky Bajecny Fantozzi. Priznacny nazev, protoze jsem se opravdu bajecne bavil, jako uz nikdy znova u Fantozziho. Uvidime po tech dlouhych letech. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší Fantozzi. A začíname od Adama. Tomuto dielu sa nedá uprieť originalita. Zasadiť Fantozziho do rôznych historických období, to je konečne nejaká zmena. Potom možno odpustiť aj stále sa opakujúce prvky všetkých filmov. Avšak keďže je tu viac príbehov, tak sa nevieme do príbehu vcítiť. Respektíve nestihneme. Chýba tu seňora Silvaniová, čo je dobré, pretože ju skutočne nenávidím. Niektoré z príbehov sú skutočne vtipné, niektoré sú zase príliš prehnané a trápne. Klasický Fantozzi to nieje, tie diely sú proste najlepšie, ale treba priznať že táto snímka sa im nemôže vyrovnať. Na druhú stranu máme plno omnoho horších filmov s Paolom Villaggiom, ktoré nemajú hlavu ani pätu. Takže tu sa určite staršia generácia, ktorá má rada starší humor z chuti pobaví. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pořád dokolečka staré, ale milé gagy, spousta chyb (25 - při scéně křižování je vidět na nebo comtrails. 33 – Fantozzi se jde topit a ve vodě jsou vidět bubliny, jež vypouští potápěčův přístroj. 57 – Při veslování a nárazu veslice do patky mostu se tato zřetelně pohne.), ale také jednoduchá zábava jakou mám rád. Bohužel, je to na jedno brdo. 201308068744bt+++++přidána dvacítka.++++ Ale jo, historická část přinesla pár novinek, ale jinak opravdu nic překvapivého. Přesto jsem se bavil. 20170720 ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování historie a budoucnosti. Nejvíce se mi jednoznačně líbil začátek. Tedy Ráj a vyhoštění z něj. Dále už film pomalu začíná ztrácet tempo. Každopádně nedoporučuji u filmu nic konzumovat, neboť z malinké dcerušky vyroste opravdové montrum "na zblití". Sečteno a podrtženo, Superúčetní je průměrná komedie na dlouhé zimní večery. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)

Reklama

Reklama