Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Musi se sice prekousnout fakt, ze tu vlastne neni nejakej vyraznejsi pribeh a to, co se tu deje, neni nic kdovijak originalniho a taky to, ze "postavy" v Kardanovy Lhote jsou vzdycky za ty chytry a spravny, ale krome tohohle to je fakt skvela jizda. Film od zacatku chytne vysoky tempo a drzi si ho az do konce, coz pri skoro dvouhodinovy delce docela prekvapi. Muze za to taky paradni animace, obzvlast vsemozny odlesky, svetla a stiny jsou uchvatny a hodne chytlava hudba. No a i kdyz film neni nejaka komedialni super pecka, je vlastne vtipnej a prijemnej celou dobu. Akorat pak pride super trapne retardovanej dementni konec, kterej ale nastesti uz nestihne vyslednej dojem pokazit. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Ačkoliv celosvětové tržby nebyly až tak veliké, jak se zprvu čekalo, příjmy z prodeje hraček a předmětů s motivy hrdinů filmu byly astronomické. (Dlee)
  • V knize „Ať žijí auta“ je v první kapitole převyprávěný příběh filmů Auta a Auta 3 (2017). (sikky)
  • Jakmile Blesk McQueen (Owen Wilson) opraví silnici a rozsvítí se neony, jdou se všechna auta společně projet. V následujících scénách se silnice mění. Jednou má žluté pruhy a jindy je úplně černá. (Mr.Hudson)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama