Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Moje první schlédnutí Oscarů...Vysoké hodnocení asi kvůli Českým lvům, které jsem schlédl těsně před tím...Jiná atmosféra, možná na mně moc těch muzikálů, písní a kabaretových estrád...Emoce zúčastněných a výherců byly, věřím, upřímné...Uvidíme co přinese příští rok...Snad se tam někdy podívám osobně (sedíc třeba i úplně nahoře u stropu)... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za hudební čísla, taneční vystoupení CZJ, Charlize Theron, za nádherný živáč Skyfallu, za dobrý mix humoru a nadhledu, za in memory, za nekompromisní proslov medvídka a Benovu děkovačku říkám bravo, leč. Ke konci i vinou šíleně nahuštěných reklamních bloků ztrácel přenos tempo, James Bond si zasloužil větší poctu, i když Goldfinger živě a bez playbacku byl na aplaus, ono vůbec paní Lucie Bílá se nám loni na Českým lvu chlubila kolik má zlatých slavíků, ale zazpívat na živo ? Cha cha. Za to tady do toho šel i celý ansábl z Bídníků. Minule jsem zprdnul české moderátory, protože to se fakt nedalo, byl to z jejich strany naprosto neprofesiální výkon, letos je musím mírně pochválit, celou dobu především překládali a zbytek věnovali zajímavostem a zprávičkám z filmového světa, ano tudy vede cesta. Jen ještě jedna věc, prosím odpusťte si mě cpát co je vaším favoritem a komu fandíte, já se na ten přenos skutečně nedívám, kvůli vám a vašim názorům. Například narážky na Trošku od pánů kritiků, sem absolutně vůbec neptařily. Fakt neskutečně ubohý tahat tuhle válku kritici vs Troška i sem a otravovat tím ostatní diváky. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl jeden z nejnudnějších Oscarů, jaké jsem kdy viděla a nemluvím o cenách, ty mě v drtivé většině potěšily. Seth MacFarlane byl prostě hrozný. Adele zpívala tak nijak, že jsem ten úžasný song sotva poznala, ale všechny z Les Miserables musím pochválit a také dvě taneční čísla (Charlize a Harry Potter). ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Opening celé show mi přišel slabí. Snažilo se to za každou cenu vypadat vtipně ale bylo to spíš naopak. Ze Setha jsem měl pocit jako by se snažil zalíbit starým klišé a lezením do země do které slunce nesvítí. Nejvíce se mi líbilo vystoupení filmové skupiny Les Miserable - opravdu fantastické. Anne Hathaway - velká gratulace. A velká radost za 4 oscary pro Life Of Pi. 4* ()

Zajímavosti (10)

  • Quvenzhané Wallis ve věku 9 let a Emamanuelle Riva ve věku 85 let se staly nejmladšími a nejstaršími nominovanými v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Zároveň to bylo také poprvé, co se tak stalo v jedné kategorii. Vyhrála však 22letá Jennifer Lawrence, která se stala druhou nejmladší vítězkou. (jezurka42)
  • Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu. (karlik4801)

Reklama

Reklama