Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně animovaný film, který se svým vizuálem může blížit holywoodské produkci, jen škoda, že stale u nás nemáme dobré scénáristy. Nicméně když odhlédnu od velmi obyčejného příběhu, tak jsem byl mile překvapen. Je tam spousta skvělých momentů, vtipných situací i vizuálních vychytávek. Tak nízké hodnocení si Lichožrouti rozhodně nezaslouží. Spravedlivé hodnocení je někde okolo 75%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co hodně uznám, je nápad. Netušil jsem, že má ale základ v knize, jinak by to byl opravdu až geniálně podaný originální nápad vhodný tohoto animovaného filmu. Zpracování... no, česká produkce byla vždy o krok pozadu a i když je zde spousta detailů, animace působí dojmem stáří nejméně tak deseti let dozadu. A příběh? Jasně cílený na mladší publikum, ale stejně k mému překvapení beroucí v potaz téma podsvětí (mix mafie a pouličních gangů). No, nejsem nadšen, ani jsem se nějak zvlášť nebavil. A vzhledem k tomu, že jsem ani nic nečekal, nemám proč být zklamán. 55% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti sice neohroměj dechberoucí animací (Pixar je uplně jinde), ale uplně špatná nakonec taky nebyla. Jen si člověk musí zvyknout na to, že nejvíc rozpracovaný jsou jednotlivý postavy a okolí je spíš strohý. Nejvíc fajn bylo vidět animovaný pražský reálie, to asi v jinym animáku jen tak neuvidíte. Co ale Lichožroutům chybí po technický stránce, to bohatě vynahraděj svym nápadem a příběhem. Tenhle Lichožroutskej svět, ve kterym se ztrácej ponožky (teda spíš ponožka), mě fakt bavil. Objevilo se i dost fajn nápadů (provaz, namočení ve vodě nebo rivalita gangů) a líbil se mi taky dabing. Pravda, možná se s emocema mohlo pracovat ještě víc (například úmrtí postav se moc neprožívalo), ale myslim, že se z danýho univerza podařilo vyždímat většinu potenciálu. Na český poměry velice sympatický až nečekaný překvapení, čtyři slabší hvězdy. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nekriticky zbožňuju české přírodopisné dokumenty, tenhle mně svou objevností připomněl Ropáky, pročež jsem chtěl udělit plný počet, pak jsem ale ze zvědavosti ochutnal ponožku (samozřejmě jenom jednu, já se dělím), kvůli čemuž jsem musel jednu hvězdičku odebrat. A další věc, vzpomněl jsem si na pana vědce (jehož jméno jsem radši zapomněl), který tam neustále mystifikoval, že Einstein získal Nobelovu cenu za fyziku za teorii relativity, to prostě není pravda, Einstein dostal Nobelovu cenu za vysvětlení fotoelektrického jevu. Tedy další penalizace, tři hvězdičky budou stačit. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti jsou velice špatným rodinným filmem, především z hlediska scénáře. Příběh je sám o sobě bohúžel nezáživný a otravný. Velmi brzy mě začal nudit. Připadalo mi naprosto odporné, že se v pohádce pro děti vyskytuje vůbec tolik násilí. Ve filmu je málo scének, ve kterých by někdo někomu neubližoval a navíc i dost drsným způsobem. A humoru? Toho si neužijete vůbec. Vůůůůbec . Vrchol humoru ve filmu je, když se rozbije socha Eisteina. Celé se to bere strašně vážně, je to velmi kruté a jedovaté. Po duši to taky vůbec nezahřeje. Vřele nedoporočuji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)

Reklama

Reklama