Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abeceda ČT, nový cyklus zajímavých reportáží o oblíbených pořadech, který otevírá téma 60. výročí zahájení televizního vysílání v Česku. Od roku 1953 Československá a po té Česká televize natočila a přinesla na obrazovky desetitisíce formátů. Některé z těchto projektů zůstávají v živé paměti i po letech, jiné se vracejí s železnou pravidelností znovu a znovu. Díky své kvalitě i emocionální síle se staly základem a vzorem pro zcela nové programy. Abeceda ČT k televizní šedesátce přináší celkem šedesát reportáží o pořadech, na které se nezapomíná nebo by se zapomenout nemělo. Dvacet vydání – v každém tři reportáže, každá o programu, o kterém stojí za to mluvit, s lidmi, kteří mají, co říct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavé připomenutí televizních pořadů, o jejichž vzniku a natáčení se dozvíme především z úst nejpovolanějších. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínkový pořad na úspěšné televizní seriály a filmy. Je zajímavé, jak protagonisté po letech vzpomínají a s odstupem času hodnotí své účinkování, i v tvorbě poplatné tehdejší době. Rovněž není od věci srovnat fyzickou proměnu herců a také fakt, že pro některé z nich byla jedna nezapomenutelná role, rolí životní. Dobře odvedená práce. V díle, který jsem viděl se mimo jiné vzpomínalo na seriál Chlapci a chlapy a také na populární televizní filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Uvidím, co přijde dál. Klady: zajímavé připomenutí televizní tvorby + zajímavé komentáře k rolím přímo od herců nebo režisérů + netradiční mapování divácky úspěšných evergreenů + pořad má dobré tempo. Zápory: možná, že po několika dílech, to začne působit jednotvárně. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

Reklama