Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (779)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než ta vážně myšlená sračka. Tento snímek si na nic nehraje a podává nám příběh o Herkulesovi, jako by měl v dnešní době přesně vypadat. S velkým nadhledem a hromadou lehkého humoru. Dwayne "The Rock" Johnson patří mezi herce, které mám hodně rád. Oblíbil jsem si ho už kdysi v mládí, když jsem sledoval jeho show ve wrestlingu. Myslím si, že kromě nezaměnitelného charisma je i výborný herec a je snímek od snímku lepší. Role Herkulese je pro něj jako stvořená a s dlouhými vlasy nevypadá až tak debilně, jak jsem očekával. Parta jeho společníků je taky solidní, možná až na toho jeho retardovaného synovce. Co mě ale okouzlilo nejvíc je samozřejmě veškerá akce, která je opravdu extrémně efektivní a je jí dostatek. To byla pastva pro oči. To musí uznat úplně každý. Upřímně, nic jiného jsem od filmu ani nečekal. To, že to má s těmi řeckými pohádkami společných asi prvních 5 minut klidně filmu odpustím. Film si kráčí vlastní cestou a stupidním scénářem nám líčí verzi ve stylu: "Jak to bylo doopravdy". Mně se to prostě líbilo. Velmi příjemný výplach mozku. Čas od času podobný film rozhodně neuškodí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mi nepil krev a asi by mu šly dát tři hvězdy, ale ta neexistence jakékoliv hodnoty tu prostě vadí. A tím nemyslím nějakého přesahu nebo hloubky, ale jakékoliv, třeba popcornové hodnoty. Příšerná choreografie bitev, nezajímavé postavy, neexistující koncept (mýty se vyvracejí jinými mýty). Zlatý Kevion Sorbo, můžu říct. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako prezident, řekl bych o snímku Bretta Ratnera toto: Podívejte se, pane redaktore, kdybyste nebyl idiot, tak byste jistě věděl, že jsem snímek Herkules viděl už kdysi, no, jen od jiného režiséra a nebyl to pan Sedláček, který, jak vy tvrdíte, vy idiote, nedostal ode mne medaili za službičku, nýbrž za celoživotní dílo, ale to byste věděl, kdybyste viděl Pravidla lži, které já, na rozdíl od vás viděl a podotýkám, že anglicky se Robert čte jako pan Littlefarmer. Herakles, tak se to překládá, vy idiote, jelikož se jedná o řeckého hrdinu, nikoliv amerického, no, jak jste si už určitě domýšlel, tedy Herakles, v překladu pražské kavárny jako velice oblíbený termín Kundun, což je, jak byste jistě věděl, kdybyste nebyl idiot, rovněž vynikající snímek Martina Scorseseho, což je v překladu Martin Hovínko, ale to jsem odbočil, no, tedy Kundun se vydává na dobrodružství, které s řeckými bájemi Eduarda Petišky, což se čte jako Edward Shemale, ovšem vůbec nesouvisí. Američané to zkurvili, jako ostatně vše. Takhle by se dějiny, pane redaktore idiote, neměly vyprávět ani za hovno, no. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Fucking Centaurs!" Nečakane zábavná "conanovka". Samozrejme, dejovo je to primitívne a dokonale predvídateľné, ale aj preto to má svižné tempo až do poslednej minúty. Rock je cool, jeho družina dupľom (všetci hláškujú ako o život, hlavne Ian McShane) a bitky sú výživné a šťavnaté na samotnej hranici PG-13. Navyše ma bavilo to uzemnenie mýtu. O triedu lepšie ako noví Titani a skoro som dal o hviezdičku viac. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Dwayne byl jako Herkules boží a jeho parta překvapivě sympatická. U podobnejch filmů je zázrak, že přicmrndávači hlavního hrdiny řeknou aspoň jednu vtipnou hlášku na hodinu, ale Herkulovi přistála celá hromada parádních herců jako McShane a Sewell a nejvíc mě potěšil Aksel Hennie a jeho bojovnej zápal. Akce a triky OK, ale strašně mě zklamalo, že se tak odbylo pověstnejch 12 úkolů. Proč čumět na pár zmalovanejch křováků a nudný tahanice o moc, když jsme mohli mít celej zápas s Hydrou, krádež jablek Hesperidek, vyklízení Augeášova chlívku (to by mohlo bejt obzvlášť šťavnatý) nebo třeba vyvedení psa Kerbera z podsvětí. Ale mohlo to bejt i mnohem horší, hlavní roli mohl dostat třeba Lautner, jeho partu hrát pár nagelovanejch modýlků a o krev bysme nezavadili. Celkově na hraně s mírným převažováním do kladna. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Steve Moore, autor komiksovej predlohy "The Thracian Wars", požadoval, aby jeho meno bolo odstránené z titulkov. (beso74)
  • Podle pověstí se král Eurystheus Herkula natolik bál, že rozkazy o plnění úkolů, které Herkulovi zadával, mu musel sdělovat jeho hlasatel Kopreus. Ve filmu se však obě postavy v klidu baví a vypadají jako dobří přátelé. (Sancoo)
  • Vo filme sa spomína trójska vojna ako udalosť dávnej minulosti, no podľa pôvodných mýtov o Heraklovi, zomrel tento hrdina skôr, ako sa vojna začala. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama