Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 10
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 10

Recenze (1 119)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Příběh o sirotkovi z ulice, který šel z oaklandské nuly na wakandské sto cestou trnitou... a pak ho sejme bratranec s charakterem rohlíku z Alberta, který vše v životě dostal na stříbrném podnose. Pokud divák sympatizuje s „údajným” záporákem a naopak nejvíce mu je proti srsti ústřední superhrdina, tak je něco špatně. Snaha uspokojit etnické publikum napříč kontinenty žalostně selhává, ať už v minimálním využití potenciálu africké kultury či pokusu o silnou „message”. Největším překvapením o to víc zůstává, že Disney přesto úspěšně dokázal Cooglerův mišmaš profilovat jako Svatý Grál černošské komunity. Ano, i takhle se dá dělat marketing a PR. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som s čierneho kocúra trošku sklamaný alebo možno nie sklamaný, ale určite to nesplnilo moje očakávania. Príbeh je fajn, pekne pokračuje a veľmi dobre zapasoval ako záporák Michael B. Jordan, ale úplne ma to až tak nevtiahlo a v niektorých pasážiach nudilo. Tak isto ani akcia za veľa nestojí, čo ma vlastne sklamalo (miestami moc tmavá a nepriehľadná alebo zas nezáživne digitálna) a niečo poriadne sa rozbehne až na konci. Black Panther bol v Civil War oveľa lepší a zaujímavejší ako v samotnej solovke a po akčnej stránke nepredvádza vôbec také super akcie ako v tretom kapitánovi. Tak či tak sa jedná o fajn popkornovku, aj keď od Marvelu jeden s tých slabších filmov. Na druhú stranu Wakanda je spracovaná fakt super a je sa na čo pozerať a po hudobnej stránke aj čo počúvať. P.S.: pochopiteľne neodchádzajte a počkajte si na postavu s Civil War za titulkami. Obľúbený soundtrack: United Nations/ End Titles. 65% - 3* ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta etnická rovina je samozřejmě osvěžující a příjemná, nicméně nerad bych se přidával k názorům, že právě ona je hlavním důvodem kladného přijetí tohoto snímku. Tím je pro mě jeho naprostá jednoduchost a nekomplikovanost. Příběh je jasně čitelný, stejně tak jednotlivé postavy. U těch je podstatné, že mají věrohodné a pochopitelné motivace. U podobných snímků se velmi často mluví o důležitosti záporáka. A ten se tady mimořádně povedl. Skvělý je jak ďábelský a šílený Ulysses v podání Andyho Serkise, tak i nesmírně cool - včetně cool hudebního tématu - Killmonger. Celkový dojem však bohužel kazí závěr, který spadá do klasického superhrdinského finále a opouští veškerou civilnost. Tyhle komixové CGI bojůvky naprosto postrádají emoce a ve své velkoleposti a nabubřelosti jsou neskutečně nudné. Škoda, že jsme se toho museli dočkat i tentokrát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

X-tej komiksovej film ze stejný stáje, a zase dokázali přijít s něčím novým (Afrika, tradice kmene, soundtrack), hele jako nelze nemilovat. A prej že přehnaný finále, nesedící ke zbytku "komornějšího" filmu? Nemyslím si, vyvrcholení bylo naopak logické v souvislosti s odpovídajícími kulisami a šíří záběru. No prostě jen houšť, Marvele, zase se opakuju! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Znáte tu rétoriku. Marvel fan boy ječí na DC fan boye, že jeho hrdinové jsou ukotvení v realitě. Není možné fandit někomu, kdo je tak bohatý jako Bruce Wayne, božský jako Diana z Themysciry nebo takový Mirek Dušín jako Superman. A pak najednou tu má Marvel fan boy africkou Atlantidu s kralevicem v hlavní roli. Hm. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (79)

  • Daniel Kaluuya (W'Kabi) se naučil jezdit na koni, což mu při natáčení pomáhalo nasimulovat jízdu na nosorožci. (griph)
  • Mesto Gorilla, domov kmeňa Jabari, bolo pôvodne zasadené do dažďového pralesa. Ryanovi Cooglerovi sa to zdalo málo exotické a navrhol, aby sa presunulo do zasneženej hory. (zajo91)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama