Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Za mě, o fous lepší než Pravá a levá ruka ďábla. Některá místa sice poněkud slabší, jiná ovšem výtečná. Samozřejmě nesmíme tenhle film chápat a hodnotit jako western, neboť je to čirá komedie se vším všudy. Například skvělý vtípek s fazolemi na začátku, scéna s hodinami, s uvízlým vozem, přepadení na zkoušku atp atd... Celkový dojem: 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je uz 100% komedie, ne jako prvni dil. Pribeh mi prisel hodne propracovanej, hodne zabavnej a sviznej. Scenky s rodinkou dostavajici se neustale do problemu nemaj chybu a Bud Spencer a Terence Hill jsou jako vzdy vyborni. Ale i par dalsich scen si budu dlouho pamatovat, napriklad zpoved, to byl masakr. A na zaver je originalni, ale ne nejak zvlast vynalezava bitka. Na 5* to ale nebude. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší pokračování úspěšnýho snímku Pravá a levá ruka ďábla. Není tu tolik rvaček ani střeleckejch soubojů a celý mi to přišlo takový utahanějí, než první díl. A taky míň kostýmně propracovaný. I když to není ztráta času a je to zábavnej film, to horko a smrad a tvrdost lidí na mě tolik z tohohle filmu netáhla, jako z jeho staršího brášky. I zápletka mi přijde trošku opakovaná. A hlavní záporák mnohem nemastnější. A humoru ubylo taky hodně. Takže to teď vlastně vypadá, že je to ztráta času. Jenže není. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než Pravá a Levá Ruka Ďábla... především po dějové stránce... spousta místa ve filmu zabírá pasáž, kdy hrdinové žerou počestným pocestným fazole, nebo dělaj ostudu v luxusní restauraci. Ale scéna s Pokerem je naprosto skvělá, a následní konflikt dvou mužů u baru taky... takže takovejch 4 a 3/4 ()

curil 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film dvojice Hill - Spencer, který snesu. Je to zřejmě tím, že mám rád westerny, i když ti dva jich natočili více. Tento má vystavený děj podle klasických westernových příběhů a dva hlavní herci mi tentokrát nepřipadají jako úplní nýmandi.  Yanti Somer Trinitá a Bambino jsou dobromyslní braši, ale taky někdy pěkný svině. Pracují tvrdě svými pěstmi za práva chudých a utlačovaných. Krev sice neteče, ale vidíme mnoho rvaček, které svým zvukovým doprovodem budí dojem brutality, avšak všichni víme, že to s realitou nemá nic společného. Celkově průměr, jako všechny filmy s touhle dvojicí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Ve východním Německu byl film uveden pod názvem “Der Kleine und der müde Joe“ a v západním Německu pod názvem “Vier Fäuste für ein Halleluja“. V Americe potom jako “Trinity Is Still My Name“. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama