Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, kromě nezapomenutelných hlášek „ Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl“. Pro mě navždy zůstane symbolem pravdivosti úsloví, že láska je skutečně slepá. „ Tolik jsem o tobě snila lásko moje a věřila jsem, že jednoho dne ke mně přijedeš na překrásném bílém koni" Potom záběr na Toma, cválajícího řekou na bílém koni (viděno zamilovanýma očima).A realita? Polomrtvá (spíš mrtvá) hajtra minutu před skonem „Sedlo stojí 40 dolarů. A kůň i se sedlem za 30.“ Nádhera. Navíc Terence a ty jeho modré oči.... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju! Už od dob, co jsem ho viděla poprvý. Bylo to takový malý zjevení, perfektní parodie na westerny s triem neznámejch pardů a jedním Terencem Hillem jako mladým zajícem. Ty hlášky už jsou teď kultovní ("Směj se!"), stejně jako výtečně natočený rvačky, skvělá vtipná hudba nebo celá ta geniální sekvence s rozcvičkou. Herecký výkony, tam se nedá naprosto nic vytknout - Joe, Bull a Vopičák jsou neskutečná trojka a Candida s Tomem jsou ve svý čistotě a naivitě taky k sežrání. Doporučuju všem, vedle všech těch ZAZ věcí tahle tak trochu zapadla, ale neprávem, protože je minimálně stejně dobrá. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dědictví vždycky nemusí být nuda v podobě rozdávání peněz (dluhů), aut (koní) a půdy (hlíny) několika dětem(vlastních i nevlastních) a manželce (věrné i nevěrné). Terenci Hill za dvě hodiny představí všechny své triky a kouzla, která z něj dělají jednoho z nejlepších komediálních herců své doby. Nepotřebuje k tomu Buda Spencera ani nepřítomnost červené barvy. Prostě si svou roli užívá stejně jako všichni v jeho okolí. Italská odpověď na Buthe a Sundance. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento film má vše co jsem od filmu s Terencem Hillem čekal, skvělé a zábavné souboje, mnoho prostých a zábavných postav, krásné slečny a tu správnou westernovou atmosféru. Tento film mě chytil a nepustil a velice se stydím, že jsem film viděl až dneska, tato klasika ode mne získává plné 5 hvězdičkové hodnocení... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý, vzdelaný Angličan sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore zdedí zrub s rozľahlým pozemkom v Novom Svete - na Divokom Západe v Amerike. Stretne sa tam však aj s tromi podarenými parťákmi jeho nebohého otca. Bull Smidt, Holy Joe a Opičák Smith majú z neho urobiť poriadneho chlapa. Začne sa im to dariť až potom, čo sa zamiluje do dcéry miestného boháča Franka Austina, krásnej Candidy. Pretože o ňu má záujem aj drsný Austinov správca Morton. Takže Tom sa potrebuje s ním porátať. Hlavnú úlohu v tomto komedialnom spaghetti westerne si zahral modrooký blonďák Terence Hill. *** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Ve zděděném ranči nechal svému synovi, Siru Thomasi Fitzpatricki Phillipi Mooreovi (Terence Hill), jeho otec křídou vzkaz: „God save you from the Queen.“ Jedná se o ironickou narážku na slavné a ctěné: „God Save The Queen.“ (sator)
  • Když je Morton (Riccardo Pizzuti) poražen a svalí se k zemi, skutálí se k němu tyč, o kterou se opíral. V následujícím záběru, když Mortona zvedají jeho kumpáni, se tyč na svém místě nenachází. (vyfuk)

Reklama

Reklama