Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

sheen 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených spagetoi-fazolo-westernů v podávní dvou nezmarů Hilla a Spencera. Trošku mě tam chybělo střílení. Ale zato si ho chlapci vynahradili častým mlácením ubohých komparzistů. Jeden z nejpovedenějších filmů této dvojky:) Film má opravdu kvalitní westerno nádech, fazole, pistole, ostruhy, whisky, pěsti, kopance, špinaví a upocení pistolnící a to vše podpořeno povedeným soundtrackem. Jasná volba na volný večer. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer jsou snadno okoukatelná dvojka. Ve svém oboru byli mistry, jejich filmy nepostrádají humor, ale je to spíše humor pro puberťáky. Navíc mi nesedí jejich pěstní souboje. Kaskadéři se i na tomto filmu vyřádili, hodně z úponových sportů zvládli i samotní herci, klobouk dolů. Když ale všichni neustále vstávají nezranění, bez kapky krve, tak to člověka za chvíli přestane bavit. Děj jako by vzdáleně připomínal Sedm statečných, ale rozhodně to není jeho parodie, přestože i tady falešní šerif a pomocník chrání bezbranné mormony před zvůlí majora - ovšem sami nejsou bez poskvrnky. Snad v tom je poučení z filmu - nikdo není dokonalý, každý má své chyby... ()

Reklama

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pravá a ľavá ruka diabla mala v mojom prípade iba tú smolu, že prišla až po pokračovaní. Po Malom unavenom Joeovi, na ktorého jednoducho nemohla stačiť rýchlosťou, dôvtipom, hravosťou. Ani tu však nechýbali im tak typické gagy, facky - plesky a záverečné rošambo, aké nemalo ďaleko od grotesky. Škoda len toho ležérneho tempa medzi tým, väčšia priamočiarosť by filmu isto prospela. Takto to tvorcovia hrali ešte na dve strany a poriadne ani na jednu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Natáčalo sa neďaleko malého talianskeho mesta Camerata Nuova, na hranici regiónov Lazio a Abruzzo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama