Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Vyložene komediálny western som zrejme predtým ani nevidel. Dobre naladený z nahnevaných a zlých som si známe duo vychutnal aj tento krát. Takto vkusné uťahovanie si z viery som v dnešnom svete kde každý na každého páli hneď ostrými tiež prijal s vďakou. Paradoxom je, že tak veselý film je zároveň podnetom k deprimujúcemu zamysleniu sa, kam sa dnešný humor v kinematografii dostal. Kto by vlastne čakal že sa tohoto všetkého dočká vo westerne? Úžasné. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Westernová taškařice jakž takž fungující díky chemii mezi Hillem a Spencerem. Špagéťáky máme spojeny s revizionistickým subžánrem westernů, které jsou násilné a demýtizující. To však nejspíš neplatí pro italské westerny s tímto hereckým duem. Celé je to velmi rozvolněné, lehké a když už se to semele, tak všichni odhodí zbraně a začnou o sebe rozbíjet židle a stoly. Hlavní záporák, major snažící se vyhnat farmáře z jejich země, by mohl být zastřelen ve třetině filmu, ale to by se nehodilo. V závěru, když jsou jeho muži přemoženy, tak je mu navrhnuto, aby radši odjel do Nebrasky a on tak laskavě učiní. Konec dobrý, všechno dobré. Sračka. Osobně si ani neužívám ty jejich vyumělkované pranice trvající několik minut, což je problém, protože je to jejich trademark a tudíž to bývá hojně užito. Rovněž vidím problém ve slabém příběhu, tedy i slabém dramatu i v tom, že smysl celého filmu je bavit diváka tím, jak si postavy vyměňují hlášky a jak tlustej Buddy vypíná nepřátele na facku (-akorát že vůbec). Barboniho o dva roky mladší Man of the East mě bavil více - i když je to taky taková pohádka. Oba filmy však obsahují krásné hudební téma - to, které vyhrává zde, si Tarantino vypůjčil do svého Djanga (...stejně jako si vypůjčil hudební motiv z Corbucciho Djanga). Sequel They Still Call me Trinity je prakticky tím stejným, ale už bez kvalit, které to u mě u originálu vytáhly na ty 2/5. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked som bola maly, tak som nemal rad westernove filmy tejto dvojky a mal som radsej ich nonstop bitkarske filmy zo sucasnosti. Teraz mi zacinaju viacej sediet prave tie ich filmy, ktore maju aj nejaku zapletku. No a tie westernove ich maju. Sice je jednoducha, ale funkcna a hlavne ma bavila. Film ma cely cas strasne pohodovu atmosferu a nadhernu hudbu. Hill a Spencer sa zabavne cely cas podpichuju. Bitiek tu nie je vela. Okrem finale len jedna väcsia. Ale finale je grandiozne a obsahuje mnozstvo spickovo choreografovanych bitiek. Nie su to len obycajne facky ale miestami aj pôsobive akrobaticke kusky. A timing je tiez bezchybny. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov tejto sympatickej dvojky, ktory ani na chvilu nenudi a to, ze je tu menej bitiek mi vôbec nevadi. V tomto filme Spencer a Hill dokazuju, ze aj ked to nie su nejakí spickovi herci, tak dokazali viac ako iba predvadzat facky na milion spôsobov. 8/10. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Film je sice jeden z nejlépe hodnocených od této dvojice, ale já z něj až tak na větvi nebyl. Humoru mi přišlo méně než v jiných filmech, rvačky dobrý, mormonky ve vodě taky dobrý, ale chvílemi jsem si říkal, že už je ten film nějaký dlouhý a už by mohl skončit. A malé roličky Dominica Barta (šéf Morgan z Šimonů s Matoušem) jsem čekal o trochu víc. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dva desperáti se šerifskou hvězdou, blázniví mormoni, neskutečně fešáckej hudební podkres, vynikající scénář ("I Pán překročil poušť." "Jo, jenže ten neměl za sebou jízdní policii...") a divokej mexikánec Mescal. Kvůli Hillovi a Spencerovi byl Západ fakt Divoký. Kdejaký chlastem zarudlý zjizvený pistolník se třásl před masivními dlaněmi Buda Spencera (facka od něj rovná se hlava kaput) a rychlými klepety Terence Hilla. Už vím, proč se na Aljašce rýžovalo zlato ve velkém ----- aby měli lidi, co zkřížili cestu těmto dvěma hitmanům, na zlaté zuby. V souboji na pěsti bych si vsadil na Spencera, ne na OldShatterhanda. Svižné tempo, můj oblíbený humor, stádo švihlých mormonů a skvělá hudba od Franca Micalizziho. Moje oblíbená delikatesa. K tomu nejlepší hromadná bitka, kterou kdy hoši spíchli. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Velký úspěch filmu odstartoval éru tzv. spaghetti westernů. (NiaWolf)
  • Terence Hill celý den nejedl, aby pak mohl věrohodně natočit úvodní scénu, kde do sebe v mžiku nacpe plný talíř fazolí. (NiaWolf)
  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)

Reklama

Reklama