Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Hej!" - "Hej co?" - "Dveře!" - "Dveře jsou na otevírání, to si nevěděl?" Spencer a Hill ve dvojroli. Jestli chceš spáchat sebevraždu, buď tady, až se vrátim. Vtipné to je, nicméně mne tento jejich snímek - moc neoslnil. Dabing je děs,běs, příběh ok a hudba průměr. Místy se tlemým a místy mi to přijde bez šťávy. Takže průměrná komedie - 60%. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Bud Spencer a Terence Hill, určitě všechny napadne legendární Westernovské duo a nejenom Westernovské. Ti nejvěrnější fanoušci viděli všechny jeho filmy, ale mě pár stále chybí. Řekl jsem si, že začnu u komedie Dvojníci. Tato komedie je pro mě nezapomenutelná, protože díky tomuto filmu jsem začal sledovat ostatní filmy tohoto legendárního dua a začal jsem mít povědomí o tomhle legendárním duu. Děj je povedenej a dobře napsanej. Postavy jsou zajímavý. Herci jsou božští v téhle dvouroli. Soundtrack je taky skvělej. Záporák je takej směšnej, ale bylo to takový šmrnc pro film. Humor je na opravdu skvělé úrovni, není se čemu divit, když v tomhle filmu hraje tohle legendární duo. Nechť je Budu Spencerovi Zem lehká, nebudeš nikdy zapomenut. 10/10 Opravdu kvalitní komedie jako každá jiná s tímto legendárním duem. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie s oblíbenou dvojicí B. Spencer a T. Hill. V tomto příběhu jsou dva obyčejní chlapíci saxofonista Wonder a kaskadér Vance vybráni jako dokonalí dvojníci dvou zženštilých magnátů Antonia a Sebastiana Coimbrasových. Upjatým boháčům usiluje o život místní mafie a později dokonce jakási skupina válečných veteránů s vrtulníkem zvaná Psi války, a proto si z obavy o své životy najmou nebojácné dobrodruhy, aby je týden zastupovali a zlikvidovali tuto hrozbu. Pochopitelně proměna dvou neotesaných mužů od rány v milionáře v provedení světoznámého italského dua s sebou nese mnoho zábavných okamžiků, stejně tak jako jejich klasické nenapodobitelné akční scény, v nichž padají takové děsivé facky, že nešťastné oběti po nich dělají přemety. Je samozřejmé, že v komedii E. Barboniho se vyskytuje mnoho komických figurek, mám na mysli zejména dvojici zakrslých a zmatených osobních šoférů, potlučeného nájemného vraha či nepoctivého psychoterapeuta. Myslím, že Dvojníci nikterak nevybočují z podobných Spencerovsko-Hillovských filmů, mám však dojem, že díky zápletce s dvojníky je scénář poněkud složitější a zábavnější než bývá zvykem. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přelomový film, nejen zvuk stereo, ale i obraz. Člověk by čekal, že se zdvojením hlavních hrdinů bude i dvojnásob legrace, což se jaksi nepotvrdilo. Asi by to chtělo natočit komedii Trojníci nebo radši Čtyřníci. Nejcennějším příspěvkem filmu tak zůstává poznání, jak je hudba přínosná. Páč se to nezdá, ale výrazně zesiluje člověku tělo, takový Spencer nedělal celý dny nic jinýho, než hrál na saxofon, takže z čeho jinýho by jeho svaly nabyly ocelový tvrdosti,než z mačkání těch klapek? A propo Spencer, mě vždycky fascinovalo, jak ho ve filmech označovali za děsného obra a siláka, a přitom byl možná menší než Hill, a kromě bříška na něm nic moc velkého nebylo, ruce a nohy normál. Asi v tom hrála roli psychologie, lidi s vousem vypadaj divoce a nebezpečně. Teda až na některý výjimky, třeba hipsteři, ty jsou teda taky nebezpeční, ale jen když je člověk potká na nějaký špinavý ulici, páč mít na sobě nalepený špačky od cigaret od válení se na zemi smíchy fakt není nic příjemnýho. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkové filmy s Budem Spenecerem a Terencem Hillem se podívám vždycky rád, i když to není kdovíjak sofistikovaná filmařina. V Dvojnících hrají oba svůj standard, k tomu se navíc představují i jako změkčilí aristokraté, což vytváří příjemně humorný kontrast. No a sympatické rvačky, bez těch by to snad ani nešlo. Film má bohužel příšerný dabing, ve kterém se na vedlejších postavách střídají asi čtyři dabéři, ale to k Dvojníkům už tak nějak patří. „Jsem Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo.“ (345.) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Eliot Vance (Terence Hill) omráčí dveřmi od auta prvního falešného policistu, který pak spokojeně usíná na zadním sedadle. Vzápětí se Eliot prosmýkne prostorem zadních sedadel ještě jednou, jako by tam policista už nebyl, ačkoliv z auta očividně nevylezl. Zanedlouho se dotyčný policista probírá vedle auta. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama