Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (819)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na Teda, který přišel jako blesk z čistého nebe to nemá, ovšem stále je to velice koukatelná záležitost, navíc výborné obsazená a s několika obyčejnými, ale i pár výbornými gagy, které pobaví. Seth MacFarlane se sice tentokrát s úspěchem nesetkal, což je podle mě celkem škoda. Jak jsem již řekl, k ruce dostal několik známých herců, kteří tvoří jádro vtipu, protože ne vždy dokáže pobavit sám Seth. Např. takový NPH byl výbornou volbou, Charlize Theron hraje poprvé za několik let opravdu příjemnou postavu a Liam Neeson je zase správný badass záporák. Bavil jsem se zejména u druhé poloviny, kde se to pořádně rozjede a další díl bych si zfleku dal. PS : Opravdu mě potěšil vhodný způsob parodie na několik známých filmů a camea. PPS : "Mi La Ku Nis, Mi La Ku Nis," PPPS : Možná přijde i free-man :) ...70% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád vtípky ve stylu Family Guy, resp., kdo má rád seriál Family Guy, najde si v "cestách do hrobu" to své a dobře se pobaví. Ostatní čeká nevšední (odpočinkový) western, kde se dva protiklady přitáhnou a odejdou vstříc západu slunce, ale zároveň budou takoví diváci nejapně vstřebávat fekální humor, sexuální narážky a neobvyklé jednání zobrazených postav či občasné popkultruní odkazy a v neposlední řadě i morbiditky, což u westernu je buď vtipné nebo nesmyslné. Ano, přesně jako ve Family guy - takže se dostávám na začátek svého komentáře. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $42,720,965Tržby Celosvetovo $85,989,748Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ MacFarlanovo blnutie a drogové opary tento krát nenašli ten správny smer, nemá to ten správny haluzný nádych ako Macík, ani bohaté herecké obsadenie si tu tak úplne nenájde uplatnenie, jediné pozitívum je v každom ohľade a aj pri trápnom kikse sympatická Charlize Theron /40%/ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten chlap je nejlepší střelec široko daleko. Oproti němu vypadám, že mám Parkinsona.“ – „A to je co?“ – „To je jen další záhadný způsob, kterým nám Bůh ukazuje, že nás miluje.“ Před projekcí jsem měl strach z jednoduchého, vulgárního a především fekálního humoru (nic proti nim, pokud jsou použity rozumným způsobem a v regulované míře). Faktem je, že všechny 3 typy jsou ve filmu přítomné a v případě třetího zmíněného se tvůrci mohli místy trošku krotit (střevní problémy už byly přehnané). Ale není to nic, co by diváka vyloženě iritovalo, protože snímek na druhou stranu obsahuje i velmi inteligentní humor a spoustu hlášek, a to v takové míře, že jsem se po většinu filmu velmi dobře bavil. Ovšem je to i o tom, jaký má člověk vztah k westernům a parodiím (či jejich spojením). Zdařilý je i casting, který nabízí řadu zajímavých obsazení a z něho vyplývajících svérázných postav, avšak na „ďábelského“ Liama alias Clinche nemá žádná jiná (ovšem odkaz na Návrat do budoucnosti je příjemný). Přesto mě mrzí, že se nepodařilo naplnit jednoznačně 5* potenciál filmu, takhle to je „jen“ na slušné 4*. „Nemá ona sex s asi tak 10 chlapama každý den v bordelu?“ – „Ano, když má kratší směnu.“ – „Ale vy jste spolu ještě nespali.“ – „Ne, Ruth chce počkat až po svatbě. Je to křesťanka, stejně jako já. Chceme se pro sebe šetřit pro svatební noc.“ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Rozpolcené až běda. Na jedné straně je řada výborných gagů, na druhé spousta hlušiny, trapnosti a scenáristických i režijních selhání. Všechny cesty pobaví. Bohužel ale za cenu toho, že vás dvakrát větší měrou ubijí svojí unylou debilitou. MacFarlane holt dostal příliš volnou ruku a tentokrát to nebylo k dobru věci. (5/10, tak tak zaokrouhlených nahoru) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Režisér, scenárista a představitel hlavní role Seth MacFarlane napsal také text k písni "A Million Ways To Die", která zní během závěrečných titulků. Autorem hudby je autor soundtracku Joel McNeely, píseň nazpíval country zpěvák Alan Johnson. (D.Moore)
  • 8. prosince 2013 jsem prostřednictvím diskuze zveřejněné na tomto webu vymyslel český název filmu. (Zbranicus)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama