Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (819)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Pre mňa jedno veľké prekvapenie. Nie je veľa westernových komédií a tie čo sú, tak zvyčajne za moc nestoja." Toto napísal "misterz", a ja nemôžem inak, iba súhlasiť. Ja osobne som sa pár krát fakt slušne zasmial. S hodnotením som na vážkach, no myslím že veľmi silné tri sú lepšie, ako veľmi slabé 4. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a sice pobavilo, ale takova mega pecka to zas neni. Hlavni problem je v delce, necenzurovana verze ma skoro 140 minut a to je na stupidni komedii z divokyho zapadu krapet moc. Neda se rict, ze by tu byly nejaky vylozene hluchy mista a film slusne odsejpa, ale nejakejch 80 minut by bohate stacilo. S vtipama je to takova ta klasika, obcas pobavi, obcas trapny, nekdy clovek jen krouti hlavou a sem tam se skoro smichy vali po zemi. Proste pobavit se u toho rozhodne da, i kdyz spousta foru a nadavani je krapet navic a pusobi tu jen tak do poctu. Navic vetsina nejlepsich scen se provarila uz v traileru. Co se tyce hercu, sice nemaj moc co hrat, ale jsou to sympataci. Takze ve vysledku zabavna oddychovka, ale jestli budu mit chut koukat na to znova, to fakt nevim. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane ma už po druhý raz dostal. Síce úvod je trochu nemastný neslaný a miestami sa tu ťaží zo zbytočného trápneho humoru, ale pokiaľ vydržíte príde jedna hviezdička, ktorá pridá hviezdičku navrch. Hej, hej hádate správne, Charlize Theron dostala film na zábavnejšiu koľaj a okrem toho, že sa to hneď lepšie pozeralo som sa aj zasmial, čo sa mi pri dnešných komédiách stáva malo krát. Seth MacFarlane a jeho vtip mi skratka sedia rovnako ako menšie odkazy na niektoré filmy. 85% - 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ha ha chi chi ho ho. Na pět mizerných gagů jeden vydařený, a to je sakra málo. Přesto jsem byl z předešlého Médi zklamaný víc. Neřízená střela Seth MacFarlane za oceánem možná platí za seriálového boha, ale tuhle látku ukočírovat nedokázal. Napodruhé to dopadlo o krapet lépe. I když zase dostal až příliš volnou ruku. Vážnější nota znovu nefunguje, Ribisi je znovu fajn, Theron je znovu sakra k nakousnutí. Zbytek je horší. Scénárista MacFarlane opět sází na kontrast zdánlivě neslučitelných prvků. Jsme na půdě tradičního westernu, ale všichni mluví jako hovada, trpí ukrutným průjmem nebo přemítají nad análním sexem. Standardní westernový příběh, v němž se nemotorný pasáček ovcí mění v neohroženého hrdinu (poradí si s novým kníračem své ex i manželem své současné lásky), doslova ubíjí nekonečná ukecanost, která se nás snaží pobavit a když si usmyslí, že se bavíme málo, ještě přidá na intenzitě. Jenže právě úroveň humoru je značně nevyrovnaná. Situačního i slovního. Navíc se asi shodneme, že fekální humor byl trapný už v prcičkovských dobách. Potěší naopak vzdání holdu kdysi populárnímu žánru (slušné panoramatické záběry krajiny) nebo milý a nečekaný odkaz na Návrat do budoucnosti. Když si navíc vzpomenu na totálně hybridního Osamělého jezdce, tak tady je to ještě dobré. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příznávám, že párkrát jsem se zasmála, ale to nezachrání ten blbý pocit, když musíte sledovat jeden děsivě trapný vtip za druhým. Respektive, to, jestli považujete MacFarlanovy vtipy za trapné, záleží na vašem smyslu pro humor. Mně připadají tak na úrovni středoškoláka (ano, mužského rodu, protože spousta vtipů je sexistická a prostinká). Mně nepřijde vtipné, když má někdo sr*čku a musí si ulevit do klobouku. Největší problém mám ale s hlavním hrdinou. MacFarlane není sympatický, ani nijak dobrý herec. Což je problém, když proti němu stojí takový herecký kalibr jako Liam Neeson (vážně, i když se tu Neeson vůbec nesnaží, vždycky, když se objevil na plátně, se mi chtělo zatleskat). Hlavní hrdina Albert je hned na začátku nazván srabem - a on přesně takový je. Většinu filmu si jen stěžuje a má ze všeho nahnáno (a Divoký západ komentuje jako by ho někdo strojem časem přenesl z 21. století, což působí divně). Někomu takovému přece nemůžete fandit. 20% PS: Dodávám, že seriál Family Guy se mi líbí, takže problém nemám s MacFarlanem jako takovým, ale konkrétně s tímto filmem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • V scéne, keď Albert a Anna tancujú takzvaný "Barn Dance", vidíme záber na Edwarda (Giovanni Ribisi), ktorý predvádza zvláštnu choreografiu. Ide o odkaz na film Ted (2012), kde Giovanni Ribisi takto tancoval pred TV po tom, ako uniesol Teda. Neskôr túto "choreografiu" zopakoval aj vo filme Ted 2 (2015), kde sa ňou prezradil, keď bol prezlečený za Ninja korytnačku. (manwhosold1)
  • Vo filme je použitý odkaz na iný film Návrat do budúcnosti 3 (1990), kedy Dr. Brown (Christopher Lloyd) opravuje DeLorean v roku 1885. Albert (Seth MacFarlane) v jednej zo záverečných scén po nadrogovaní indiánmi spomína na svoju minulosť, kedy pri jeho promóciách vystúpil Abraham Lincoln, ktorý bol v úrade do roku 1849. Albert by teda musel mať viac ako 50 rokov, čo nemá. (Lukoh)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama