Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Občas je to fakt napínavý. Když někomu fandíte a on nevyhraje:) Pro milovníky Arnolda a Ferrigna a i ostatních je to naprostá povinnost, nedá se tomu nic vytknout, snad jen to, že se dokument vůbec nevěnuje porotě. PS: Chci vidět podobný film o Ronnie Colemanovi!!! (Poprvé 12.10.2009, podruhé 8.6.2013. Arnold je stále numero uno). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do posilovny chodím, nějaké to železo taky občas zvednu, ale přesto nemám důvěru v naolejované týpky, kteří mají obvod bicepsu větší, než mám já obvod hrudníku. Respektuji je, to ano, ale co mi také jiného zbývá. Přiznám se, že dokument jako takový mne nijak zvlášť nebavil. Arnold se v něm ukázal jako pohodový Jidáš, který neváhá špatně poradit kamarádům, když z toho může mít výhodu. Sportovního ducha to zkrátka moc nemělo a celkově mi připadalo poměrně směšné celé to natřásání před publikem a napínání některých podivných svalíků, o jejichž existenci jsem dosud neměl tušení. ()

Reklama

Sprite 

všechny recenze uživatele

"Být dobrým kulturistou znamená myslet jako sochař. Taky musím jít do detailu jako on. Podívám se do zrcadla a řeknu si: Musím přidat v deltových svalech, aby ramena dostaly správné proporce. Takže začnu cvičit a ty svaly si vypěstuju. Ale umělec jen přihodí po každé straně trochu víc hlíny. Je to trochu snadnější. My volíme těžší cestu, protože musíme měnit lidské tělo. Je jasný, že spoustu lidem to příjde divný, ale jsou to lidé kteří o tom nic nevědí. Člověk musí pochopit smysl toho proč to děláme. Je to jako spousta jiných věcí. Není to o nic divnější než sednout do auta a snažit se udělat půl kiláku za 5 sekund. To zas příjde divný mně." ()

themic 

všechny recenze uživatele

Arnie nebyl vážně žádnej blbec, on přesně věděl co dělá. Jeho svaly neměl nikdo z těch soutěžících na Mr. Olympia plus to jeho sebevědomí, bylo vážně drsný. Arnold je borec, dostat se z nějaký rakouský vesnice do předních míst Body buildingu, potom do Hollywoodu a teď se hřát v guvernerskym křesle, to by každej nedokázal. Opravdu dobrej dokument o životě nebo spíš o zlomku života Schwarzeneggera. Líbilo se mi to, takže proč ne? 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No dokumenty moc nesleduju, ale tenhle se fakt poved. Sledujem Arnoldovo pripravy, ale zaroven i pripravy nekterejch jeho souperu na soutez Mr. Olympia. Akorat mi prislo, ze Arnieho souperi tu neustale trenujou, kdezto Arnold se spis jen tak bavi a zamaka si jen obcas. Taky necekejte, ze byste se dozvedeli nejaky posilovaci tipy, pripadne neco z Arnodlovo zivota, tohle je ciste o priprave na soutez. Arnold tu je prezentovanej jako lehce vtipalek, trochu vychcanek, ale hlavne sebejistej namakanej borec, kterej nema absolutne konkurenci. No tenhle dokument se vlastne nic jinyho ani ukazat ale nesnazi, Arnold byl a je borec a nikdo s tim nic nenadela. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Keď bol film približne spolovice dokončený, minuli sa peniaze na rozpočet. Režisér George Butler preto vymyslel s cieľom zisku exhibičné vystúpenie "Articulate Muscle: The Male Body in Art" (Zrozumiteľný sval: mužské telo v umení), kde vystúpili Arnold Schwarzenegger, Frank Zane a Ed Corney. Vystúpenie sa konalo 25. februára 1976 v múzeu amerického umenia Whitney. Na tejto exhibícií sa prezentovala kulturistika ako umelecké dielo, keďže sa kulturisti snažili napodobniť sochy, ktoré boli navôkol rozmiestnené spolu s dielami od Michelangela, da Vinciho a Rodina. Na vystúpenie prišlo približne 2500 ľudí vrátane osobností ako Andy Warhol či Robert Mapplethorpe. Zábery z tohto vystúpenia je možné zhliadnuť v pokračovaní tohto filmu Raw Iron: The Making of 'Pumping Iron' (2002). (PATWIST)

Reklama

Reklama