Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

HAL 

všechny recenze uživatele

Možná je diskutabilní jak moc je dokument Pumping Iron "dokumentární" ve smyslu přesného a celistvého zachycení reality, a stejně tak je diskutabilní jak moc je tahle "sochařina s živým masem" vlastně sportem - kvůli čemu stojí Pumping Iron za to vidět je že se daří ho přiblížit neznalému divákovi dost zajímavou formou i se slušným náhledem pod povrch, do psychologie hlavních soutěžících, jejich historického backgroundu, a při tom mezi nimi vyprávět (snad i přímo vyrábět) jistým způsobem i příběh. A samozřejmě, hlavně je to o Arnoldovi, a o tom jak moc to viditelně měl v hlavě srovnané už v tom mladém věku, a že své soupeře porážel hlavně svým myšlením a sebejistou cílevědomostí. A zároveň jak moc to v některých ohledech srovnané neměl, jaký měl charakter i včetně těch stinných stránek, a při čtení jeho biografie Total Recall je pak hezky vidět srovnání, v čem se během života změnil, a v čem zůstal bolestivě stejný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, který nás zavedl do světa kulturistiky a tak nějak povrchně nás seznámí s životem kulturistů dob minulých. Mnohem více nás seznámí spíše s životem největší legendy kulturistiky - Arnoldem Schwarzeneggerem. Docela mě zaujalo, jak se Arnold zvládl před každým důležitým vystoupením uklidnit a dokonale tak zužitkovat tvrdé hodiny v posilovně a litry potu, které ho obrovská dřina stála. Myslím si, že jeho výška mu trošku usnadnila vzestup vzhůru a mohl tak být ve své době prakticky nepřekonatelný. Nebyl jen tvrdý dříč a dobrý sportovec, ale byl i výborný psycholog, což je důležité minimálně stejně. Prostě se jedná o výborný dokument, který stojí za to doporučit dále, ale zase nebudeme přece přehánět. 3* jsou značka ideál. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Dokument o tom kto vlasnte Arnold bol, ako vnímal seba na vrchole svojej bodybuilderskej kariéry, ako vnímal svojich súperov a ako sa staval k svojim životným výzvam. Celé sa to nesie v duchu príprav na Mr. Olympia v Pretórii. Autentické výpovede hlavných Arnoldových súperov, prípravy z tréningov a životné filozofie poukazuju na to akým silným a húževnatým človekom Arnold je .... Vtedy 28 ročný niekoľkonásobný Mr. Olympia, dnes nečudo Guvernér Kalifornie ... Proste za všetkým je obrovské množstvo potu a odhodlania. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, hl. z toho pohledu, že člověk pozná zákulisí bodybuilding soutěží a především pozná osobnost A. Schwarzeneggera. Své soupeře porážel jak svou neuvěřitelnou postavou tak vyčůraností (viz: "Sometimes I give bad advice") a neochvějnou vírou v sebe sama, která místy přerůstala až v aroganci. Člověka ani nepřekvapuje, že to Arnold dotáhl tak daleko...(minimálně o dost dál než Lou Feriggno, který v dokumentu působí jako by utekl ze zvláštní školy:-). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)

Reklama

Reklama