Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument, který jsem v poslední době viděl. Není to tak silné jako třeba dokument o Kutu Cobainovi, respektive nikoli tak novátorské z hlediska formy, ale stejně je to výtečné nahlédnutí do pozadí soutěže Mr. Olympia, které se v roce 1975 opět účastnil Arnold Schwarzenegger. Není to ale jen o něm, což se mi na dokumentu líbí. Lou Ferrigno nebo Franco Columbu dostávají také dostatek prostoru. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je velká osobnost a to ani nemusíme vidět tenhle snímek, ale to je jasné samo o sobě. Ale když se podíváme, tak zjistíme že je to nejen velký Terminátor ve filmu, ale byl i ve skutečnosti. Arnold vypadá jako skvělý, čestný člověk, a tak to taky zůstane. Tady se ale koukáme jeho putováním kulturistickou kariérou, kterou měl naprosto obrovskou a taky si všechny tituly Mr. Olympia zasloužil. Arnolda jen tak nikdo nezastaví! Arnold bude navždy! ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I didn't want to just be a bodybuilding champion. I wanted to be the Best bodybuilder of all times..." V roce 1977 je kulturistika ve svých zlatých dobách a Arnold v nejlepší formě. Pumping Iron sleduje cestu tohoto jedinečného muže na vrchol. Je to jeho cesta za již 6tým titulem Mr. Olympia. Tento snímek pak jen dokazuje, že Arnold je jedinečný muž, který si šel svou cestou za svým snem. Film se nevěnuje pouze jemu, ale i ostatním vynikajícím kulturistům. Rozhodně to je velice motivující příběh, který dokáže nadchnout spoustu mužů i žen. Do hodnocení a komentáře připočítávám i bonusové videa, která jsou přiložena k 25. Výročí na dvd. Rozhodně doporučuju shlédnout. Pak vás už nepřekvapí Arnoldovo chování či některé řeči ve filmu. Arnold je nejlepší a Pumping Iron je příběh o tomto největším muži. "Tady se rozhoduje kdo je mistr a kdo ne... Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to… A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít. Jít do toho a prostě si říct, překonám to děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím..." (100 %) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ako správny fanúšik a obdivovateľ Arnolda trápiaci sa s činkami v posilovni tomuto dokumentu dávam plné hodnotenie, pretože pre takých tento film je. Dozviete sa z neho aký je Arnie sebavedomý kliďas, ktorý si vždy veril a rád druhých podpichoval. Okrem neho sú tu predstavený aj ostatný skvelí kulturisti tej doby ako aj pravidlá súťaží Universe a Olympie ich priebeh a hlavne tréning dvoch najväčších súperov Arnolda a Loua Ferigna. Škoda že Frank Zane (ktorý trénoval sám bez dopomoci) na inej Olympii ako najviac vyrysovaný kulturista porazil všetky súťažiace korby sa tu mihne iba v jednom zábere na súťaži. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)

Reklama

Reklama