Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Chodím do posilky 2-3x týdně, zvednu si tam ty svoje váhy a říkám si že jsem zase udělal něco proto, abych vypadal rozumně a vedle své přítelkyně nedělal ostudu. Mám vedle sebe lidi, kteří jdou o patro výš a snaží se opravdu hodně proto, aby to na nich bylo sakra vidět. Když si těch pater přidám víc, třeba celej 50ti podlažní věžák, tak někde na střeše je Big Arnie. Nikdy to nebyl můj idol co se postavy týče a ani po zhlédnutí tohoto dokumentu nepůjdu zvedat větší váhy a zvracet při tréningu. Co ale musím uznat, že před Arniem velký, ale pořádně velký respekt. Tak jako všem, kteří pro splnění svého snu obětují vše a někde ještě víc. 80 procent. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)

Reklama

Reklama