Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold byl a vždycky bude král kulturistiky, dneska jsou sice kulturisti asi tak dvakrát takový, ale to už jsou jen mutanti a vypadá to příšerně a já i když nejsem nějakej fanoušek kulturistiky a ani se o to moc nezajímám, tak vidim, že Arnold má to svoje tělo naprosto dokonale vymakaný do posledního detailu, jemu prostě nešlo jenom o objem, aby měl co největší svaly, jako tomu je dneska, on, jak sám říká v tomhle dokumentu, si to svoje tělo tvaroval do dokonalý podoby, když někde přidal centimetr svalu, tak musel totéž udělat s celým svým tělem, navíc byl šampionem i v hlavě, jeho neuvěřitelný sebevědomí a klid, podle mě například Lou Ferrignoa, kterej měl asi celkově větší objem svalů, úplně ničilo a nad Arnoldem nikdy nemohl vyhrát a to ať už to bylo kvůli tý psychice a nebo tim, že on svoje tělo měl sice nehorázně vysvalený, ale ne dotáhnutý do dokonalosti jako Arnold. Navíc Arnodovy pózy a přechody mezi nima neměly konkurenci a i když jeho prohlašování, že nemá žádnou slabinu a že jeho pózování je dokonalý, působí hodně nabubřelím dojemem, tak s tim, po skouknutí Pumping iron, nelze dělat nic jinýho, než souhlasit. A když se to ještě spojí s jeho neskutečnou ctižádostí a vlastně i takovou hajzlovskou povahou, kdy ho netížilo, ani když si hrál s ostatními kulturisty a snažil se je zdeptat a nebo jim špatně poradit, tak se nedá dělat nic jinýho než řict - Arnold is numero uno a to i když se nechoval úplně férově ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, žral jsem to jako malé děcko! Ty hromady svalů, navíc ukočírované do svižné a velmi poutavé linky k velkému finále mistr Olympia. Kdo neuvidí, asi opravdu neuvěří. Arnie byl taková maskultura, navíc perfektně vyrýsovaná. Žádné odporné tvary, jak se někdy stává. Kdyby po něm někdo tehdá vystřelil, tak se ta kulka rozsype než vůbec vyletí z hlavně! Intenzivní zážitek a kdoví, jak by se mu dařilo další roky, kdyby neskončil. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I didn't want to just be a bodybuilding champion. I wanted to be the Best bodybuilder of all times..." V roce 1977 je kulturistika ve svých zlatých dobách a Arnold v nejlepší formě. Pumping Iron sleduje cestu tohoto jedinečného muže na vrchol. Je to jeho cesta za již 6tým titulem Mr. Olympia. Tento snímek pak jen dokazuje, že Arnold je jedinečný muž, který si šel svou cestou za svým snem. Film se nevěnuje pouze jemu, ale i ostatním vynikajícím kulturistům. Rozhodně to je velice motivující příběh, který dokáže nadchnout spoustu mužů i žen. Do hodnocení a komentáře připočítávám i bonusové videa, která jsou přiložena k 25. Výročí na dvd. Rozhodně doporučuju shlédnout. Pak vás už nepřekvapí Arnoldovo chování či některé řeči ve filmu. Arnold je nejlepší a Pumping Iron je příběh o tomto největším muži. "Tady se rozhoduje kdo je mistr a kdo ne... Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to… A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít. Jít do toho a prostě si říct, překonám to děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím..." (100 %) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)

Reklama

Reklama