Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí nepochopí co je Arnold Schwarzenegger za osobnost. Jako herce milujeme jeho postavu, obličej a hlas. Tento film nás přesvědčí, že ne vždycky byl jeho hlas tak dokonalý jako v Terminatorovi 2. Každý jeho protikandidát do voleb na guvernéra(třeba jednou i prezidenta, Schwarzeneggerova knihovna čeká....) by tento snímek měl zadarmo pouštět ve všech kinech státu a možná by ukázal jak je Arnold v hloubi duše čestný, sportovní a přátelský chlapík, který netrpí arogancí(uvidíte pochopíte). Přestože tento snímek dost změnil můj pohled a chápání osoby jakou Arnold je navždy zůstane Conanem a tím starým dobrákem Terminátorem. Arnold 4ever. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj vzor v posilovaní. Toľko užitočných rád o bodybuildingu nenájdete nikde inde. Úchvatný dokument zo zlatej éry kulturistiky, Columba, Nubreta, Arnolda, Ferrigna ... proste všetky legendy v jednom snímku v jedno čase v jednom príbehu. Niektorí ľudia veria že Pumping Iron je sčasti vymyslený ale to nie je až tak podstatné, Arnold vysvetľuje ako, kedy a hlavne kto ... Pre priaznivcov posilňovne ako sem ja je to úžasná snímka a neskutočná motivácia. Ak aj nieste fanúšikmi kulturistiky, nenechajte si tento dokument ujsť. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do posilovny chodím, nějaké to železo taky občas zvednu, ale přesto nemám důvěru v naolejované týpky, kteří mají obvod bicepsu větší, než mám já obvod hrudníku. Respektuji je, to ano, ale co mi také jiného zbývá. Přiznám se, že dokument jako takový mne nijak zvlášť nebavil. Arnold se v něm ukázal jako pohodový Jidáš, který neváhá špatně poradit kamarádům, když z toho může mít výhodu. Sportovního ducha to zkrátka moc nemělo a celkově mi připadalo poměrně směšné celé to natřásání před publikem a napínání některých podivných svalíků, o jejichž existenci jsem dosud neměl tušení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně vousatý dokument ze 70.let o svérázné subkultuře dnes nazvané "meateater". Když maskulinní protagonista říká, že někomu vadí, že nemá žádnou víru, u mě nemá pravdu. Z kategorie kamarád ho jen přesunu do kategorie známý. Ta historka Schwarzeneggera jak poradil konkurentovi na pódiu křičet je vtipná. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Keď bol film približne spolovice dokončený, minuli sa peniaze na rozpočet. Režisér George Butler preto vymyslel s cieľom zisku exhibičné vystúpenie "Articulate Muscle: The Male Body in Art" (Zrozumiteľný sval: mužské telo v umení), kde vystúpili Arnold Schwarzenegger, Frank Zane a Ed Corney. Vystúpenie sa konalo 25. februára 1976 v múzeu amerického umenia Whitney. Na tejto exhibícií sa prezentovala kulturistika ako umelecké dielo, keďže sa kulturisti snažili napodobniť sochy, ktoré boli navôkol rozmiestnené spolu s dielami od Michelangela, da Vinciho a Rodina. Na vystúpenie prišlo približne 2500 ľudí vrátane osobností ako Andy Warhol či Robert Mapplethorpe. Zábery z tohto vystúpenia je možné zhliadnuť v pokračovaní tohto filmu Raw Iron: The Making of 'Pumping Iron' (2002). (PATWIST)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama