Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pre človeka chodiaceho do fitnesska alebo zaujímajúceho sa o kulturistiku je Pumping Iron niečo ako Biblia. Pochopiteľne je potom Arnie niečo ako Boh. A pre nezainteresovaných minimálne pútavý dokument, zaoberajúci sa kulturistikou všeobecne. Jej hviezdami, filozofiou a pocitom po víťazstve/dosiahnutím svojho cieľa. Ďalej sa nám Arnold predvedie ako veľmi inteligentný, sebaistý a priateľský človiečiek, ktorý to mal v hlave absolútne usporiadané. Bol si istý svojím vrcholom, pretože dal do tejto hry všetko. Arnold si šiel za svojím. Dosiahol Ameriku. Dosiahol post Boha a všeobecne najvplynejšieho muža, ktorý sa značne zapojil do procesu uznania kulturistiky ako športu pre širokú verejnosť. Dosiahol hereckú kariéru, ktorú mu môže kde kto závidieť. A teraz? Guvernér Kalifornie. Áno, chlapík to má v hlave jasné. Chete protestovať?!:o) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

dost povrchní náhled do příprav kulturistů a kulturistických soutěží, ze kterého se paradoxně nedozvíte moc o Arnoldovi ani o bodybuildingu.. jenže Arnie je sympaťák, na ty vyrýsovaný chlapy se prostě dobře dívá a celkově je Pumping Iron od začátku do konce zkrátka zatraceně zábavná podívaná.. takže silné 4* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní film, co každého zasvětí do tajemství kulturistiky, ale hlavně do Arnoldovi psychiky. To mě na tom bavilo nejvíc, ta jeho sebejistota a žertíky. Nejlepší bylo když se rozcvičovali těsně před finále a Lou Ferrigno tam neartikulovaně řval a přišel Arnold a zeptal se: "Co si to řikal Louie?" Samotnýho Loua mi ale bylo trochu líto, protože fakt tvrdě dřel. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj vzor v posilovaní. Toľko užitočných rád o bodybuildingu nenájdete nikde inde. Úchvatný dokument zo zlatej éry kulturistiky, Columba, Nubreta, Arnolda, Ferrigna ... proste všetky legendy v jednom snímku v jedno čase v jednom príbehu. Niektorí ľudia veria že Pumping Iron je sčasti vymyslený ale to nie je až tak podstatné, Arnold vysvetľuje ako, kedy a hlavne kto ... Pre priaznivcov posilňovne ako sem ja je to úžasná snímka a neskutočná motivácia. Ak aj nieste fanúšikmi kulturistiky, nenechajte si tento dokument ujsť. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)

Reklama

Reklama