Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

T2 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger a jeho úspešná etapa v kulturistike, kde bol vo svojom období dominantnou postavou. Dokument je zameraní len na určité obdobia ale za to dôkladne ukáže, čo všetko musia kulturisti podstúpiť aby sa dostali na vrchol. Na moje prekvapenie je Arnold slušne ukecaný a dosť toho navypráva, jeho lámavá Angličtina sa celkom dobre počúva aspoň je jej rozumieť, je vidieť že sa vedel ešte pred filmovou kariérou pekne predvádzať. /90%/ ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

dost povrchní náhled do příprav kulturistů a kulturistických soutěží, ze kterého se paradoxně nedozvíte moc o Arnoldovi ani o bodybuildingu.. jenže Arnie je sympaťák, na ty vyrýsovaný chlapy se prostě dobře dívá a celkově je Pumping Iron od začátku do konce zkrátka zatraceně zábavná podívaná.. takže silné 4* ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Chodím do posilky 2-3x týdně, zvednu si tam ty svoje váhy a říkám si že jsem zase udělal něco proto, abych vypadal rozumně a vedle své přítelkyně nedělal ostudu. Mám vedle sebe lidi, kteří jdou o patro výš a snaží se opravdu hodně proto, aby to na nich bylo sakra vidět. Když si těch pater přidám víc, třeba celej 50ti podlažní věžák, tak někde na střeše je Big Arnie. Nikdy to nebyl můj idol co se postavy týče a ani po zhlédnutí tohoto dokumentu nepůjdu zvedat větší váhy a zvracet při tréningu. Co ale musím uznat, že před Arniem velký, ale pořádně velký respekt. Tak jako všem, kteří pro splnění svého snu obětují vše a někde ještě víc. 80 procent. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj vzor v posilovaní. Toľko užitočných rád o bodybuildingu nenájdete nikde inde. Úchvatný dokument zo zlatej éry kulturistiky, Columba, Nubreta, Arnolda, Ferrigna ... proste všetky legendy v jednom snímku v jedno čase v jednom príbehu. Niektorí ľudia veria že Pumping Iron je sčasti vymyslený ale to nie je až tak podstatné, Arnold vysvetľuje ako, kedy a hlavne kto ... Pre priaznivcov posilňovne ako sem ja je to úžasná snímka a neskutočná motivácia. Ak aj nieste fanúšikmi kulturistiky, nenechajte si tento dokument ujsť. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama