Reklama

Reklama

Minisukně

(TV film)
  • Francie Miniskirt - A Short Story
Francie, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Na počátku šedesátých let si jistá Mary Quantová usmyslela, že nutně potřebuje sukni, v niž by bez rizika úrazu a bez problémů doběhla autobus. Zkusila zkrátit babiččinu sukni – a zrodila se legenda. Z minisukně se postupně stal předmět pohoršení i symbol ženské emancipace. Z kousku látky, který pobuřoval zejména britské policisty tak, že jeho nositelka nebyla daleka zatčení a uvěznění, se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let stal velký symbol svobody. Mezitím se celé věci chopil módní průmysl, a dál už ten příběh všichni známe… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný, i když nikterak světoborný dokument o vzniku a vývoji tohoto kousku dámského šatníku. I když dámského... ale jo, pohled na ty asi dva chlapy, kteří se do toho oblíkli, byl fakt jakože divnej:). Takže za dívčí nožky trochu ušmudlaný 3*.) ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Téma ako hovado. Všetko sa točí okolo Francúzska a Británie. Veď áno, ostatok sú len necivilizované opice z kolónií, ktoré ako papagáji napodobňujú to čo sa deje na západe. ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašná sukňoagitka, až jsem během sledování dostala chuť si taky jednu pořídit. Minisukně vás zbaví rakoviny, zvýší váš životní optimismus a vytvoří světový mír! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ti chlapci v sukních mě docela vyděsili! :) Zvláštní, že mě do téhle chvíle ani nenapadlo, že by to nějaký návrhář byť jen zkusil. V podstatě souhlasím s oba komentáři, co jsem tu našla (lubospoti, ronaldmekdon). A taky mě trochu prudí ty názory, že krátká sukně = jsem dostupná všem. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama