Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument, který nahlíží za oponu kulturistického světa. Mě jako nezainteresovaného do tohoto sportu snímek umožnil udělat si o kulturistice nějakou objektivnější představu. Bavilo mě sledovat několik profi kandidátu na post Mr. Olympia. Každý z nich má zcela jiný přístup k tomuto sportu. Někdo si okamžitě získal mé sympatie a někoho bych zas díky jeho vystupování opravdu znát nechtěl. Atmosféru podtrhuje hutný voiceover Mickeyho Rourka a výborně vybraná skladba Never Gonna Stop od Mind The Gap. 8/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Profesionální kulturistika - mix extrémního sportu, modelingu a (sebe)sochařství, jenž stojí na pokraji diváckého zájmu a jehož účastníci jsou často sociálně odtržení od zbytku vesmíru. Jedinou měřitelnou veličinu netvoří obvod bicáků, ale počet vítězství, což v tomhle odvětví není nic jednoduchého. Málokdo z těch, co mají všech pět pohromadě, by chtěl žít jako oni, ale stejně jsou ty obludy fascinující. Výborný dokument na dané téma, který neglorifikuje ani neodsuzuje a jímž nás provází podmanivý chraplák Mickeyho Rourka. P.S. Pokud by někoho zajímala širší synopse, film de facto sleduje přípravu na Mr. Olympia 2012 v podání Phila Heatha, Kaie Greena, Branche Warrena, Dennise Wolfa, Bena Pakulskiho, Roelly Winklaara, Hidetady Yamagishiho a Victora Martineze, přičemž se mu daří vykreslovat rozdílnost jejich charakterů i motivací. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už je to jednoducho obludné, čo sa v kulturistike deje, kde sú zlaté časy osieho pásu, neskutočných rozdielov medzi pásom a hrudníkom, časy Arnieho, Haneyho, Zanea atď.? Nebolo to zlé, ale na taký Pumping Iron, ktorý je už desaťročia nedostižný, to nemalo ani v najmenšom, či už legendami, tak štýlom rozprávania, nostalgiou atď. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Význam dokumentu pro mě byl osvětový, protože i když do fitka chodím (z jiných důvodů než růst svalů), nic o této komunitě nevím. Místo mainstreamového sportu se z něho stal sport kultovní. Jak se říká v dokumentu, většina lidí by na představení bodybuilderů nešla ani se vstupenkami zdarma a v publiku jsou většinou diváci, kteří někoho ze soutěžících znají. Ale ceny za vítezství v soutěžích narostly na sto tisíc, i půl milionu dolarů. A v závěru promluví i velký Arnold. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)

Reklama

Reklama