Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Generation Iron je poměrně dobrý dokument, sem tam se dozvíme zajímavé věcí. Nadruhou stranu se to celé tváří, jak to rozebírá osudy kulturistů, ale je to spíše jen takové pozlátko na povrchu, než že by to zkoumalo něco do hloubky. Cvičim, žeru, je to otročina, jsem nejlepší, všichni ostatní se jděte vycpat, jo a neberu steroidy!!! Pro mě to bylo takové povrchní poselství. Např. takový Pumping Iron to zvládl o dost lépe řekl bych, možná to bylo tím, že se nesoustředil na tolik postav nebo jestli to bylo Arniem ;) Generation Iron jak jsem řekl na začátku je dobrý dokument, ale chtělo ho udělat nápaditější... ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Bodybuildingu je tohle jeden z výborných dokumentů, které vám ukážou detailněji svět kulturistiky, přičemž na tom krásně vidíme, že to není jednoduché - žít tímto stylem. Oni ale do toho dávají všechno a jdou si pevně za svým snem. Všechny příběhy mě zaujaly, obzvlášť mě zaujal Victor Martinez a Ben Pakulski. Já si film užil, ale Pumping Iron je prostě legendární klasika. Tento snímek bych však upřednostnil, kdyby se chtěl někdo něco dozvědet o bodybuildingu, protože Generation Iron se tím krásně obecně zabývá a uvidíte nejen velká očekávání odhodlaných kulturistů, ale u některých i jejich velká zklamání a s tím i emoce. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Profesionální kulturistika - mix extrémního sportu, modelingu a (sebe)sochařství, jenž stojí na pokraji diváckého zájmu a jehož účastníci jsou často sociálně odtržení od zbytku vesmíru. Jedinou měřitelnou veličinu netvoří obvod bicáků, ale počet vítězství, což v tomhle odvětví není nic jednoduchého. Málokdo z těch, co mají všech pět pohromadě, by chtěl žít jako oni, ale stejně jsou ty obludy fascinující. Výborný dokument na dané téma, který neglorifikuje ani neodsuzuje a jímž nás provází podmanivý chraplák Mickeyho Rourka. P.S. Pokud by někoho zajímala širší synopse, film de facto sleduje přípravu na Mr. Olympia 2012 v podání Phila Heatha, Kaie Greena, Branche Warrena, Dennise Wolfa, Bena Pakulskiho, Roelly Winklaara, Hidetady Yamagishiho a Victora Martineze, přičemž se mu daří vykreslovat rozdílnost jejich charakterů i motivací. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dokument výborný, ale chyběla mi tam problematika stravování a hlavně steroidů + dalších látek na podporu tvorby svalů. Jinak osobně kulturisty moc neuznávám, podle mě je to psychická porucha vycházející z nějakých komplexů z dětství podobně jako třeba anorexie, akorát na rozdíl od anorexie je kulturistika lépe prodejná. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)
  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)
  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)

Reklama

Reklama