Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kulturistiku, asi je celkem jasné, že vás tohle zaujme. Jinak je to pohled na muže, kteří se o něco ve svém životě snaží a možná toho nikdy nedosáhnou. Chápu jejich snahu, chápu jejich úsilí, ale docela by mě zajímalo, co dělají tihle borci v šedesáti, sedmdesáti, pokud nejsou Arnold nebo Lou. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kulturistiku nesledujem, ale je to pre mňa do určitej miery fascinujúci šport. Predovšetkým po psychologickej stránke - na motiváciu kulturistov doťahovať svoje telo až do estetického extrému sa dá pozerať aj ako na úchylku, resp. veľmi exotickú formu márnivosti a narcizmu. Neodsudzujem to a minimálne mám rešpekt k evidentnému úsiliu, ktorý do svojej "profesie" títo páni vkladajú. Dokument je celkom podarený a odsýpa, pričom pre diváka je fajn, že jednotliví účastníci sú štylizovaní do určitých polôh - naturálny talent, poctivý makač, technologický freak á la Ivan Drago a osamelý outsider. Neviem nakoľko táto štylizácia nie je umelo vykonštruovaná, ale rozhodne dokumentu dodala šťavu. Je fajn, že sa tvorcovia obtreli aj o steroidy - pri tejto látke by bolo od veci pokúšať sa im vyhnúť. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv přičichl ke sportu, tvrdému tréningu, nesmrtelně hluboké dávce motivace, sebezapření, možná až fanatismu - nalezne v tomto filmu kus sebe. Pro ostatní je to taková vstupenka do tohoto světa, věřím, že si mnozí budou ťukat na čelo. Pro mě se jedná o lidi, co mají vizi, vědí, co chtějí a jdou si za tím; tím pro mě mají tu největší hodnotu. ()

guruhonza 

všechny recenze uživatele

1. Nudný, nezajímavý, oničem - řeknu proč 2. Když koukám na film, tak se chci dozvědět něco novýho... to se mi nepovedlo tady 3. Film byl prakticky dělanej k přípravě na 2012 Olympii. Po tý Olympii čekali rok, než ho týden před 2013 Olympií dali do kin... a další půlrok na to se dostaly do oběhu DVDčka => torrenty => slavný link na youtube 4. Těšil jsem se, jak si zaplatím za film, kterej chci podporovat... No jsem rád, že jsem za to nedal ani korunu, protože to za to nestálo. 5. Proč je ve filmu kurva tolik kulturistů? Phil a Kai měli být hlavní, okolo nich 2 menší role... ale nemělo to bejt rozhodně tak, že tam bude 1,2,3,4,5,6,7 (asi) kultíků, každej stejně velká role a ve výsledku vlastně tak širokej záběr, že se o každým z nich dozvíme velký hovno. Phil že je namyšlenej? Ok. Možná. Kai je ten kluk z děcáku, co byl jako mladej agresivní? Aha. Ok. Ale proč? Jen proto, že tam o tom je jedna, nebo dvě scény? Děláte si srandu? K čemu tam kurva byli Hide a Roelly, když neuměj vůbec anglicky a nedozvěděli sme se o nich nic zajímavýho? Proč tam je Pakulski, když se o něm dozvíme jen to, že to je science geek a že sou aSteroidové v každém sportu? Jako nějakej klip ok, ale část filmu? Herecká role Charakter? Ne!!! 6. Dennis Wolf, nejlepší herec ze všech tam, dostal tak malou roli, že tam vlastně byl taky jako pátý kolo vod vozu... achjo 7. Z toho filmu jsem si neodnesl jedinej moment, kterej bych si nějak zapamatoval. Žádná hláška, žádný nic... Když tohle srovnám s Pumping Iron, tak WHAT THE FUCK???? 8. Yudin neumí 9. Ve filmu je pár dobrých záběrů. Super. Oceňuju a palec nahoru...... palec dolů za to, že to je tak 2% celýho filmu. 10. Píšu důvody k něčemu, co mě nebavilo... bože. Nuda. áaaaaaaaaaáaáaáaá... a ještě jedno á. á... áááuvejsk sledoval tenhle film bolelo. 11. Drama je jaký? Že namyšlenej černej američan, kterej JE OPRAVDU NEJLEPŠÍ KULTURISTA NA SVĚTĚ nechce prohrát s druhým nej kulturistou na světě? Wtf? Nuda - ano, napětí - žádné. 12. Eat clean and train hard. - Tak tady jsem byl zklamanej nejvíc... o stravě prakticky nic a trénink, na to, že snima byli tolik času, taky nic. Kurva to tam nemohli dát Kaie, jak drtí záda bez trička, Phila jak pumpuje nejlepší paže na světě, nebo Branche jak jako epileptik cvičí ramena? Ale jakože... fakt na minutu, intenzivně, jak lidi na ně koukaj... já nevím. Proč... cokoliv. Něco... prosím. Nic? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Význam dokumentu pro mě byl osvětový, protože i když do fitka chodím (z jiných důvodů než růst svalů), nic o této komunitě nevím. Místo mainstreamového sportu se z něho stal sport kultovní. Jak se říká v dokumentu, většina lidí by na představení bodybuilderů nešla ani se vstupenkami zdarma a v publiku jsou většinou diváci, kteří někoho ze soutěžících znají. Ale ceny za vítezství v soutěžích narostly na sto tisíc, i půl milionu dolarů. A v závěru promluví i velký Arnold. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama