Reklama

Reklama

Cíl: Bin Ládin

(TV film)
  • Velká Británie Targeting Bin Laden

Obsahy(1)

Budeme svědky strhující dramatické rekonstrukce, jež mapuje pátrání, sledování i samotný vojenský zásah, při kterém byl zastřelen nejhledanější muž planety. Téměř deset let od útoků z 11. září trvalo, než byl dopaden Usáma bin Ládin. Vůdce Al-Káidy plánoval ještě nedlouho před svou smrtí další a další teroristické akce po celém světě. V čele jeho seznamu byl prezident Barack Obama. Spojené státy americké vyhlásily jak za dob Divokého západu, že teroristu chtějí dostat živého či mrtvého.
Do akce se v noci z neděle na pondělí 2. května 2011 vydala jedna z nejutajovanějších jednotek amerického námořnictva, tým SEALs číslo 6. Muži, vycvičeni k provádění riskantních operací, obsadili v pákistánském městě Abbottábád vilu na střeženém pozemku, kterou obýval bin Ládin s rodinou. Při přestřelce teroristu usmrtili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Dokument udělaný tak, aby Obama vypadal, že spasil svět. Zdánlivě "obyčejné" věci, které by měly být samozřejmostí u takové akce a tak špičkových jednotek jsou zde popsány jako něco nadpozemského. Na druhou stranu i spousta zajímavých věcí. Nedoporučuju konspiračním teoretikům :), avšak všem ostatním, které tato údálost zajímá ano. 70%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Typický "americký" dokument. Patetický prístup a snaha o emócie otravná, hlavne keď všetci vidia, že nešlo o žiadnu profi akciu, ale o dosť veľké šťastie. Briti však vedia budovať napätie v tom správnom americkom duchu, čiže ako akčná zábava film funguje. Lenže komentáre ľudí, ktorí pri udalostiach neboli (historik) a tárajú o pocitoch priamych aktérov, boli trápne... Ako svižný polohraný dokument, fajn, ako seriózny film, slabé... ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako jo no, je to jistý propagační materiál proč sme nalítli po 9/11 do Iráku. Chybí mi třeba na ČT2 dokumenty o záhadách zda nepadly věže WTC řízenou demolicí. A nepochopil jsem proč Usámu nestřelily jen do ruky a nezabili nějak teatrálněji. Kulkou do hlavy je to hned po srandě a identifikace taky pak není nejsnazší. Vždyť to on může za všechny ty mrtvé z r. 2001 ne? ;-p ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

I kdyby nebyla všechno pravda, dokument byl daleko napínavější než leckterej akčňák. Působilo to autenticky. Člověk až si říká, jak to ve zprávách zní všechno hladce, pohodička a přitom za mnohými velkými činy stojí velkej kus štěstí. Výcvik speciálních jednotek mi trochu zaváněl Expendables, až jsem se musel pousmát.:D Ale jinak mě už dlouho žádnej dokument nedokázal tak pevně přibít k televizi jako tenhle. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Moc se divím tomu, že po zákeřném útoků Američanů nepřišla žádná výrazná negativní odezva mezinárodního společenství. Takto vysoko postavený terorista by měl být zajat a postaven před soud, už jen kvůli získání informací a kontaktů. Mám silné podezření, že americká administrativa nestála o to, aby se někdo dozvěděl pravdu o 11. září a pozdějších událostech. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama