Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (420)

jarous 

všechny recenze uživatele

Tak film za mnou a tak je potřeba koment. A hned z kraje musím napsat, že nic moc, pravdou je, že v něčem se tvůrci drželi legendy, ale místy mytologii postavili na hlavu. Největší hrubka, Héra Herkula nenáviděla a celý jeho pozemský život mu kladla do cesty nejrůznější překážky. No a k filmu samotnému, některé scény byly nepřesvědčivé a zpomalovačky se taky moc nehodily. Děj byl divně chaotický, hlavně konec. Někteří představitelé byli lepší někteří horší, asi nejvíc se mi kupodivu líbil Ifikles, byl zahraný dobře. Jediné co si zaslouží plus je dobře zvolená hudba a pěkná příroda. A za to je ta třetí hvězda. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě je to průměrnej filmek a ne takovej děs, jak jsem podle hodnocení očekával. Příběh je jednoduchej a předvídatelnej Prostředí a efekty připomínají seriál Spartacus, jen s tím rozdílem, že zde není žádná erotika a souboje jsou bez krvavých cákanců. Když už tvůrci pojali Hercula tak, že zde nejsou žádné mýtycké potvory, mohli udělat i jinak spoustu věcí, které jsou zde spíš úsměvné. Obsazení je v poho (Od Adkinse jsem ani nečekal žádné jeho kousky, protože by se to sem nehodilo). Celkově je to taková oddechová jednohubka, kterou stačí vidět asi jednou, ale kdo ví, časem si to třeba zopáknu. Za mě 50% :) ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Giat, Giulio Steve, Renny Harlin, Sean Hood | Hudba: Tuomas Kantelinen | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Millenium Films | Rozpočet: 70 miliónov $ | Tržby: 44,448,538 $ || Nakoľko si občas doprajem tupé záležitosti, akým bol napríklad seriál Spartacus, tak som sa celkom tešil i na nového Hercula, aj napriek tomu, že čsfd predpoveď hlásila modré pozadie. A urobil som dobre. Je to lacne, ale vypyplane vyzerajúca, z 50% zpomalená béčkovyna, u ktorej som sa však párkrát pristihol, že mi vôbec nevadí. Naviac sa tu objavil Liam McIntyre zo spomenutého Sparaca, ktorý by si zaslúžil viac možností vo velkoprojektoch, nakoľko v tomto filme je jednoznačne najlepším hercom a najsvetleším momentom celého projektu. Vlastne, nechápem, prečo nehral Hercula práve on. Nový Hercules mi nevadil až tak, jak to tu väčšina prednastavila, ale je tiež pravda, že v dnešnej konkurencii scenáristicky a psychologicky vypracovaných dobrodružných akčňákov toto naozaj divákovy nesmie stačiť. Raz, a basta. 40% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Strašně hloupý film s lacinějším vizuálem a la Spartacus: Krev a písek, navíc bohužel s ratingem PG-13, takže na krev a sex zapomeňte. K tomu podprůměrné herecké výkony s ještě horšími replikami a otřesně nasnímanými souboji, které obsahují samé zpomalovačky, jež byly velmi otravné. Na Kellana Lutze se aspoň hezky kouká, ale je to k ničemu, protože ten kluk je herecké poleno a charisma nechytil ani z rychlíku. 4/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľudoop z Twilightu, ten slabší Spartakus a kočka z Vikingov kontra Scott Adkins s prilepenou bradou v tak trochu guilty károvine s hroznými trikmi, bulharským komparzom, rýchlym tempom a relatívne zábavnými akčnými scénami. Ku koncu, keď sa hlavný geroj pokúša o vodcovskú polohu a prednáša hecováky pred bitkou, sa všetko definitívne zvrhne na nechcenú, ale o to väčšiu srandu. Renny ušiel od druhej Pasce dlhú cestu, a nie práve hore kopcom. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)
  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama