Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi celkom pacila vdaka sympatickej ustrednej dvojici a ich celkom funkcnej romantickej linii. Lenze v dvojke maju Vondrackova s Dolanskym prakticky len kratke cameo. Ustredna linia tohto dielu ma vôbec nezaujimala. Najhorsie je, ze mi pripadalo, ze v tomto diely ani nie su nejake pokusy o vtipy. Cely cas sa tam len neustale keca a nic z toho. Jedna velka nuda. 2/10. ()

PBLead 

všechny recenze uživatele

trošking se s tím nesere a nakládá další 2 hodiny hnoje. Na druhou stranu, když má člověk zkouškový a jeho IQ po celém dni ležení v knihách klesne někam k bodu nula, tak se to celkem dá. lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se nezasmál. Asi budu vypadat jako idiot, když jsem strašně nadával na prvé Babovřesky, ale evidentně se ukazuje, že když člověk má chuť i na totální kktinu, tak se to dá a i člověk se i pobaví... Jinak ale upřímně řečeno tohle snad už ani troškič nemůže myslet vážně, absolutně dekadentní počin, což však je taky největší plus, protože to je jediný důvod proč se na to koukat... ()

Reklama

Johny_fork odpad!

všechny recenze uživatele

V prvních Babovřeskách se Zdeněk Troška, když už nic víc, alespoň snažil udržet nějakou dějovou linii. Druhý díl už se ani nedá nazývat slovem film. Je to spíš téměř dvouhodinový teleshoping zkombinovaný s nejzoufalejšími pokusy o humor, jaké jsem za poslední roky viděl. Člověk se opravdu musí stydět za ten milion nadšených diváků, kteří si do kina dobrovolně přišli udělat lobotomii. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že dvojka byla podobně jako jednička vtipná až až, hlavně začátek s bábou svištící si to po okresce bylo parádní. Děj je tu ale o mnoho jednodušší a nějakou větší zápletku nečekejte, v tomhle případě byla jednička mnohem lepší. Účel pobavit to splnilo a návštěvu kina rozhodně nelituji, i když si zrovna přímo vedle mě nemusel sednout starší děda, když bylo všude okolo volno... ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nemusel promítat tak bych na to nešel ani kdyby mi to vstupné někdo zaplatil. Takhle jsem to zkusil a nakonec jsem se s tim popral lépe než s prvním dílem a proto nebudu tak kritický. Jak se, ale říká nevstoupíš 2 krát do stejné řeky. A to vykrádání Slunce, sena je vidět skoro v každé scéně. Bohužel skoro plnému kinu to vůbec nevadilo a náramně se bavilo. Asi většina fanoušku Zdeňka Trošky tu není registrováno, nebo to nechápu. :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Kvůli povodním se musely po určitou dobu točit jen záběry z interiérů a na nějakou dobu přerušit natáčení. (TheStitch630)

Reklama

Reklama