Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (717)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo po traileru čekal fiasko, dočkal se. Film který je zpatlanina všeho možného a přitom si z něj nezapatujete nic (snad jen Courtney Eaton - a kvůli herectví to opravdu není). Generační refresh ve stylu Mumie je k uzoufání nudný, předvídatelný a hlavně neskutečně špatně udělaný. Krásná výprava, kostýmy a vyjmečná práce s barvami tak jdou úplně vniveč díky šíleným trikům a prapodivnou prací s kamerou a světlem. Přitom Proyas byl vždycky brán jako režisér vizionář, takže těžko spekulovat, proč natočil nejhorší mytologickou fantasy za posledních x let. Butler se tradičně bavil, jinak ale naprostá ztráta času a nefunguje to ani jako nevinný výplach. Zlatá Mumie nebo Princ of Persia. Jsou to střídmější a přehlednější filmy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Teď bych docela rád začal tím, co je na Bozích Egypta dobré, jenže v tom je problém, onu tu vlastně není dobrého nic, jen některé věci jsou tu méně špatné, je to brakový, béčkový film, kterému někdo nasolil áčkový rozpočet, který bohužel padl na tunu mnohdy zbytečného cgi a zjevně nezbylo na lepšího scénáristu, než na toho, co zjevně trpí vrozenou neschopností napsat dobrej dialog, korunováno českým překladem, kde se bohové loučí slovy "sbohem" - geniální. OK, je to barevná ptákovina, kde se mezi sebou rubou bozi, scénář vem čert, ať je tedy dobrá akce, alespoň! Jenže i tak je zoufale průměrná a horší, než například u takového zremakovaného souboje titánů. Navíc nevím, jak se to štábu povedlo, ale přestože jsou v hlavních rolích ikony fantasy žánru (aneb 300 a hra o trůny), mají oba charisma na bodu 33° Fahrenheitovy stupnice! Přesto to není film, jen nehorázně podprůměrný, což je s takovým rozpočtem obrovská hanba kdysi tak talentovaného režiséra, jen má to štěstí, že není vyloženě odporný, jako třebas Poslední lovec čarodejnic. je poměrně zábavné, že bozi jsou zde asi o metr vyšší, než smrtelníci, ale když se společně brodí vodou, je bohům i lidem hladina sotva po lítka ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Docela se podivuji nad tím, že se tu střílí od boku třemi, ba dokonce někdy čtyřmi hvězdičkami! Gerard je určitě sexy idol a Nikolaj, který musel kvůli účasti v tomto snímku zredukovat objem tělesného tuku na 7 %, za opření kola také určitě stojí. Ať už má očí a rukou, kolik se mu v dané situaci poštěstí. To jsem však vyčerpal vše hezké. A nalejme si čistého vína, nikdo z nás se na to nedíval z jakéhokoli jiného důvodu. Dokonce i pánovi v 6. řadě se to galapředstavení nelíbilo a v 67. minutě nasraně opustil kino. Než tomu dáte takové vánoční hodnocení, vzpomeňte si prosím na tohoto pána. Jako píše se tu, že se bude jednat o fantasy, ale kdo z nás - poslední hrstky géniů, by očekával souboj vylepšených Ironmanů. Alex Proyas je vážně lulda, který stále nemůže naladit tu správnou kvalitativní úroveň svých "velkofilmů". Jinak nevím, co bych tak dodal. Jestli se těšíte na akci, tak vás určitě zklamu. Akce je trapná a hnusná. Pokud byste se rádi něco dozvěděli o košaté egyptské mytologii, tak jste si sice nevybrali ideální prostředek, ale přesto bude v hospodě s čím machrovat, pokud váš kámoš není egyptolog. V takovém případě jste v prdeli a jen jste promarnili svůj drahocenný čas. Dialogy jsou naprostou lahůdkou. Nejen, že slyšíte dost omleté fráze. Vy je dokonce slyšíte opakovaně. Pokud budete mít po celou stopáž zacpané uši, tak stejně o nic nepřijdete. A pokud budete mít zavřené oči, tak vlastně také ne. Tohle se těžce nevydařilo. Párkrát jsem se pousmál nad nekončící debilitou tohoto díla. To jsou mé veškeré dojmy. Já vůl se na to těšil! Viděno metodou 3, 2, 1, teraz. Tuhle metodu nebudu záměrně vysvětlovat, neboť by ji stejně nikdo nepochopil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)
  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama