Reklama

Reklama

Sex Pistols - Pretty Vacant

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1977, 3 min

Obsahy(1)

Pretty Vacant je píseň od anglické punkové kapely Sex Pistols vydaná 1. července 1977 jako třetí singl. Skladba dosáhla na 6. místo v britském žebříčku Top of the Pops. Kapela natáčela video 11. července 1977 v ateliérech ITN ve Wells Street v Londýně. (Epistemolog)

Recenze (4)

unkraut

všechny recenze uživatele

Sex Pistols,Stiff Little Fingers,The Clash,The Vibrators,Ramones,Dead Kennedys atd.,to je elita stylu zvaného PUNK. Velmi často a rád tyto kapely poslouchám.Píseň Pretty Vacant je z mého nejoblíbenějšího alba grupy Sex Pistols ,,Never Mind the Bollocks " z r.1977 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať. Sex Pistols boli jednou z najcoolovejších skupín v histórii a ich charizma dokázala aj takýto ´´len-tak-natočený´´ výstup povýšiť na niečo lepšie, aké to v skutočnosti bolo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento video klip je hodne podobný tomu, ktorý chalani z kapely Sex Pistols urobili ku skladbe „God Save the Queen“. Mám dojem, že to dokonca točil ten istý team ľudí, v rovnaký deň. To však vôbec nie je v tomto prípade na škodu. Oba tieto klipy sa stali pre viaceré generácie vyznavačov punku kultovou záležitosťou. Je to progresívne a nadčasové. Geniálny, anglický, nádherne špinavý punk. Londýnsky Sex Pistols! We´re pretty, a "Pretty Vacant“ and we don´t care! http://www.youtube.com/watch?v=R6GDdKrQ8EI ***** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsme nádherně prázdní a je nám to jedno, protože víme, co cítíme. Tak nám to chlapci ze Sex Pistols kdysi názorně vysvětlili a mně je jen líto, že kamera ani jednou neopustila kapelu a neukázala to, co se děje pod pódiem. Protože jestli tam bylo prázdno, tak by to bylo neomluvitelné mrhání punkovou klasikou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V březnu 2005 časopis Q umístil skladbu na 26. v seznamu 100 nejlepších kytarových skladeb. Časopis NME jí v roce 2014 zařadil na 132. místo mezi Nejlepší songy všech dob. (Epistemolog)
  • B-stranu singlu doplnil cover The Stooges "No Fun". Kapela natočila video Pretty Vacant (a zároveň God Save the Queen) ve dnech 11. a 12. července 1977 v ateliérech ITN ve Wells Street v Londýně. Během natáčení je však vyhodili, protože házeli pivní plechovky na kameramany. (Epistemolog)
  • Hlavní riff písně byl inspirován songem "SOS" skupiny ABBA . (Epistemolog)

Reklama

Reklama