Reklama

Reklama

Dětská láska

(festivalový název)
  • Belgie Puppylove (více)
Trailer 1
Belgie / Švédsko / Francie / Lucembursko, 2013, 85 min

Obsahy(1)

Citlivě pojatý intimní portrét dospívající dívky nahlíží na první sexuální zkušenosti, různé podoby touhy a ztrátu nevinnosti. Náctiletá Diane pociťuje první náznaky sexuálního chtíče, přitahují ji někteří spolužáci i nová dívka ze sousedství. Charismatická „lolitka“ od vedle převrátí každodenní život introvertní Diane vzhůru nohama a stane se její průvodkyní na cestě za ztrátou nevinnosti. Nová sousedka totiž symbolizuje a naplno prožívá vše, po čem Diane touží, ale zároveň se snaží potlačovat. Nový belgický snímek zkoumá tradiční problémy dospívání a nahlíží na ně s otevřeností typickou pro 21. století. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

5150 

všechny recenze uživatele

Po filmech KLIP a JEN 17 je tady další příspěvek z poslední doby na téma "pohled do nitra sexuálně zmatené, nejisté dívčí duše". // Febiofest 2014 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na Francúzov (pardon, režisérka je z Belgicka) slušný výkon - dejovo priamy ťah na bránu, bez filozofických debát, hoci predvídateľné. Poučné, žiaľ, vzniká tu "efekt odcudzenia", režisérka stavbou filmu sťažuje divákom stotožnenie s ktoroukoľvek postavou. Ja som si celý film systematicky uvedomoval, že sledujem "účelne vybudované divadlo", čo len zväčšovalo môj divácky aj emocionálny odstup. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno