Reklama

Reklama

Gwen Stefani feat. Akon - The Sweet Escape

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2006, 4 min

Režie:

Joseph Kahn

Hrají:

Gwen Stefani, Akon

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Netuším, či týmto videoklipom chcela Gwen povedať, že žije ako v zlatej klietke, alebo to, že veľa bohatých trtkov si žije vo väzení ako králi? Každopádne aj jedno aj druhé je pravda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se Gwen Stefani nějakou dobu prezentovala solo, tak neměla nouzi o hudební spolupráce. K písni podle níž je pojmenováno její druhé album si přizvala hudebníka Akona, který v té době rovněž zažíval vlnu popularity. Jedná se o druhý singl, který z alba vypustila do hitparád a ten se jí odvděčil celosvětovým úspěchem. Nemám však pocit, že by se jednalo z hudebního hlediska o něco mimořádného. Podobné kousky byly k slyšení už na její první solovce "Love.Angel.Music.Baby". Už tehdy Gwen předložila několik nápaditých variant popových experimentů, ale u jejího druhého alba se už začala opakovat a nikam se tolik neposouvala, což je patrné právě u tohoto singlu podle něhož nese název celé album. Ten je ozvláštněn Akonovou přítomností a rozverným klipem, který je pojatý humornou cestou. S ohledem na skvělého klipaře Josepha Khana, který si tentokrát splnil "jen" svůj standard. Znám od něho lepší klipy. Interpretka je natolik výrazná ve svém originálním projevu a image, že dokáže zatlačit do pozadí cokoliv a kohokoliv. Pár obrazových vychytávek je opět k nepřehlédnutí, což je také určitá podpora pro poměrně liknavou písničku. Sledovat, jak Gwen prchá v klipu před spravedlností je docela vtipné a jenom to nesmí trvat moc dlouho. Ne každý útěk, i když jí při něm pomáhá Akon s Khanem, má stoprocentní účinek na přihlížející diváky. Ona si totiž Gwen od jisté doby při útěku zpívá a já myslel, že by měla být spíše potichu jako pěna, aby se neprozradila. Když to tak vezmu zpívá jí to dobře. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Do spolupráce s Akonem tlačila Gwen Stefani jejich nahrávací společnost. Nakonec svolila a písničku spolu napsali za deset minut. Název písně použila i pro celé album. [Zdroj: Óčko Star] (rafix)
  • Celá estetika klipu a jeho příběh je inspirovaný klasickou pohádkou o dlouhovlasé Rapunzel uvězněné ve věži. (NinadeL)

Reklama

Reklama