Reklama

Reklama

Návrat Agnieszky H.

  • Polsko Powrót Agnieszki H. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Polská režisérka Agnieszka Hollandová (*1948) byla nominována na Oscara, točila s herci jako je Meryl Streepová nebo Leonardo DiCaprio. Svojí profesní dráhu začala studiem režie na pražské FAMU. Když se v roce 2012 do Čech pracovně vrátila, aby natočila mimořádně silný a úspěšný seriál Hořící keř, svolila k natočení dokumentu, ve kterém na svá studia v Česku vzpomíná. A nejen na studia, protože v Čechách našla svůj druhý domov a často se sem vrací. (Artcam Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument režisérky Krystyny Krauze o ikoně polského filmu. Myslel jsem, že dokument bude mapovat celou její kariéru, ale zdůrazněna byla hlavně její studentská léta na FAMU v Praze, rok 1968 a současné vzpomínky její a jejich přátel a spolužáků na Prahu, kam se velice ráda stále vrací. Natočila zde i závažný film "Hořící keř" o Janu Palachovi, když je dost s podivem, že o tuto látku se už dávno "neprali" tvůrci a producenti čeští. Z tohoto dokumentu jasně vyplývá jak velkou osobností Agnieszka je, její smysl pro humor a nesporné filmařské kvality, které se projevily v Polsku, u nás i ve světě. Krystyna Krauze její "pražské pobyty" ukazuje zajímavou, realistickou i úsměvnou formou, i když doba roku 1968 a poté nebyla zdaleka procházkou růžovým sadem. Dokument je velice poučný a vypovídá o osobnosti Agnieszky Holland velice poutavou a lidskou formou. Pro režisérku Krauze to byla určitě "skvělá generálka" pro pozdější vynikající dokument "Bratříček Karel", o kterém platí to samé v bleděmodrém jak už jsem psal výše o "Hořícím keři". ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevím, do jaké míry hodnotím práci dokumentaristů. V tomto případě prostě všechno válcuje osobnost Agnieszky H., která je výbornou vypravěčkou, nebere se moc vážně, má smysl pro humor a divák se od ní dozví ledacos zajímavého nejen z doby, kdy v Praze studovala. Ta hodina a čtvrt v její společnosti utekla jako voda. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film vypovídá o životě Agnieszki Holland v době, kdy pobývala v Československu, tedy v době studií a okupace. A právě o této okupaci a jak ovlivnila její život a život jí blízkých osob je film hlavně. Přibližuje i povahu samotné A. a to jak ji viděli ostatní, a občas je dokument proložen záběry z filmů, které natočila tehdy a teď - Hořící keř. Spíše jsem čekala, že Návrat Agnieszky h. bude více vypovídat o celém jejím životě a tvorbě, nejen v tehdejším Česku. Ale tak snímek asi ani nebyl zamýšlen. I tak hezky vypráví o úseku života neobyčejné ženy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

O režisérce jsem toho před zhlédnutím dokumentu věděl minimum. A po zkouknutí se cítím dost obohacený, i když jde samozřejmě jen o 1 kapitolu tvůrkyně. A krom informační hodnoty kvituju i humorné scény, hlavně neustálé dobírání si letitého spolupracovníka-kameramana mě moc bavilo. Za mě to budou silné 4*. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na Agnieszku Holland, která byla u všech podstatných událostí v Praze mezi lety 68-71 jako student, angažovala se v politice a nebála se režimu. Také díky tomu mohla s velkým přehledem natočit Hořící keř a hrát ve filmech z vězeňského prostředí. V dokumentu se nebojí mluvit o všem, co se jí zrovna honí hlavou při návštěvách známých míst v Praze, kam se po letech vrátila. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama