Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Evropská šlechta 19.století si libovala v orientálnostech, no a dnešní orientálci si zase libují ve staré dobré Evropě - krucifixy, latina, romantické novorenesanční letohrádky... to vše ovšem zasazeno do hybridní, futuristicko-comicsové japonské monarchie. Kvůli mé slabosti pro východoasijskou kulturu (i popkulturu) vidím na filmu jen skoro samá pozitiva, i když předlohu samozřejmě (coby comicsový ignorant) neznám. Ale takřka artové bojové scény a okouzlující vizuál mě hodně nadchly. A postava služebného démona taky, výborný týpek ve výborné roli. Extrémně pohledná comicsová detektivka, silné čtyři. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Obě série skvělého anime mám díky dvěma zhlédnutím stále v živé paměti a je otázkou, zda je to dobře. Podle mě ano, protože znalý divák si užije spoustu přímých citací a narážek, velmi věrné vedlejší postavy i nezaměnitelnou atmosféru rodinného sídla. Fatálně naopak zarazí přesun do současnosti, na který jsem si zvykal snad celou první polovinu a s tím související podstata ústředního případu, která v sobě skrývá možná až příliš moderních vymožeností. O to větší zásluhy pak padají na účet Hira Mizušimy, který s hvězdičkou zvládl tu nejnevděčnější úlohu. Představit se v hrané verzi věčně klidného Sebastiana je vzhledem k očekávání fanoušků solidní peklo a jeho minimální gesta a úsměv v očích přinesly toho pravého a nefalšovaného sluhu pro všechno. Pro jedince naladěné pozitivně na Kuroshitsuji vlnu jasná povinnost, pro diváky nezasažené démonickým sloužícím pak slibná zkušenost. ()

Reklama

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby na konci filmu sebrali malému harantovi hračku, ano, tak jsem se cítil. Je málo filmů, u kterých jsem si po pár záběrech jistý, že si ten film užiji stejně tak, jako sex s 12ti letou prostitutkou. Démon neboli sluha hlavní hrdinky mi hned v první scéně připomínal Alucarda, což mi začalo vyrážet dech a nezbývalo mi nic jiného než hltat záběr za záběrem a užívat si bohužel jen dvouhodinový náser. Na konci filmu jsem se modlil, aby to byl začátek a rozjeli to všechno znovu. Klobouk dolů ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

H. Mizušima společně s A. Góriki totálně válí..Když se Japonsko dokáže odvázat, stojí to za to. Black Butter je senzační příběh, plný adrenalinu, akce, humoru, krve a i nějaké té romantiky. Líbí se mi práce s kamerou, a i když vypadá příběh tajuplnější, než ve skutečnosti je, hltáte každou minutu. Jsem zklamaná, že zatím není žádná vidina pokračování, protože by určitě stálo za to, vidět takového umění mnohem víc. A já předpokládám, že takové ukončení není pro K. Sató a K. Ótani definitivním =) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: Cool. ■ Precizní viktoriánská současnost. Mladá dívka přežila smrt rodičů, ovládla rodinné impérium a uzavřela smlouvu s démonem, který, až ona dosáhne své pomsty, získá její duši. Oficiálně žije jako muž (rodinné impérium nemůže vést žena) a aktuálně je pověřena královnou (královnin "hlídací pes") vyšetřit sérii vražd, během kterých se lidé transformují na mumie. Je to cool, stylové, mangoidní, démon/komorník je dokonalý a doopravdy jsem přemýšlel i nad pěti hvězdičkami. ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ciiD6J9UucA ■ "Jak si přejete." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Chlapecké pohlaví Ciela Phantomhive z původní mangy změnili tvůrci pro film na dívčí a dali mu jméno Kiyoharu Phantom (Ajame Góriki). (Geriel)
  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)

Reklama

Reklama