Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když umělec Colin Ware (Firth) zjistí, že jeho životní láska a snoubenka Vera (Driverová), přitažlivá, prohnaná potvora, si bere jiného muže, uteče do ospalé americké vesničky v Nové Anglii, aby se zde ponořil jen do svého umění a ukonejšil svou zmučenou duši. Brzy potká někoho, kdo mu nabídne víc, než jen rameno, na kterém se může vyplakat je to Mandy (Grahamová), kouzelná bezprostřední duše, která uchvátí jeho srdce dokud se náhle neobjeví Vera s nečekaným překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická komedie pracující s osvědčenou floskulí o tom, že sexy Angličan z Londýna Colin (Colin Firth) jistě zaujme v americkém vidlákově Hope Springs. A co teprve, když má zlomené srdce. Pro českou verzi je škoda, že nebylo lépe zpracováno hraní si s názvem místní obce a toho dvojsmyslu o naději (Hope = Naděje). Jinak je zde několik humorných nápadů (mezi něž počítám i obsazení Franka Collisona), ale celkově je to jen ryze odpočinková záležitost - ideální na vytrávení po víkendovém obědě, kdy je jen minimální pravděpodobnost, že budete přemýšlet o logice. Heather Graham se po své roli v Z pekla přeškolila na blondýnečky od vedle a její kreace zde, ve Zbouchni mě! a například v Té záležitosti s Gray jsou k nerozeznání. Stejně laxní se ve svém hereckém vývoji zdá být i Minnie Driver, ale komu by to vadilo, jde přece o fenomén jménem Colin Firth, že, milé dámy. ()

nikabela 

všechny recenze uživatele

Sympatický film,s úžasným Colinem Firthem,zajímavou Heatrer Graham,a krásnou Minnie Driver.Myslím si že tato romantická komedie je celkem hodně podceňovaná,a však mě zaujala,troufám si říci že nadchla.Frank Collison s Mary Steenburgen a s Oliverem Plattem tomu dodávají vtipný šmrnc a dodvám že i když tento film zrovna nehýří pozitivními kometáři,stojí za to se na něj kouknout. :) **** ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto romantického příběhu snad už jednodušší být ani nemohl. Kreslíř portrétů Colin uteče z Anglie do zapadlého amerického městečka před svojí snoubenkou Verou, z které se vyklubala pěkná potvora, načeš nás o tom přesvědčí, neboť se za ním vypraví ho donutit k návratu. Jak my chlapi říkáme, hotová stíhačka. Jenomže ještě před tím vznikne partnerský vztah mezi ním a místní velice živou a dalo by se snad i říci prdlou blondýnkou Mandy. I když nějak není jasné, jestli ten vztah je skutečně vážný a nebo ne. A tak do konce celého dějství divák jen sleduje jestli se Colin do Anglie se snoubenkou vrátí a nebo zůstane s Mandy. Jak se nakonec rozhodne je to, oč tu běží. Romantická šablona byla použita, jen na té zábavnosti tady toho moc není. Sice se tu hraje na upřímnost a sebecítění, ale nějak to skřípe v kramflecích. No, není každý den posvícení. Ale na to, aby to nestálo za shlédnutí snímek zase až tak špatný není. Jen z toho nelze nic zvláštního očekávat. ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jak může být celá zapletka filmu postavena na tom, že se hrdina nemůže rozhodnout mezi H. Graham a M. Driver. Muž alespoň průměrného vkusu by měl za 10 vteřin jasno:-). Ale Collin Firth stále váhá, přestože scénárista obdařil obě ženské postavy charakterem vzbuzujcícím zcela jednoznačné sympatie/antipatie. Raději si však měl dát práci s alespoň průměrnou zápletkou. Patrně měl ale na scénář pouhý jeden pracovní den. A asi ještě chvátal na odborářskou schůzi. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nenásilná britská klasika. On má rád ji – ona má ráda jeho – trošku se nám to zkomplikuje, ale nakonec spolu žili šťastně až do smrti. Colin Firth je pan sympaťák….to se ví. Heather Graham je zlatíčko….mám pro ni letitou slabost. Takže sečteno podtrženo, jako dvojice pro romantické rejdy, dokonalost sama. Zápletka je taková maková….jak to u podobných záležitostí už bývá. Nenáročná, předvídatelná, průhledná….kopírák hadr. Ale v neděli po odpolední kávě, jako siestička určitě neurazí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama