Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (219)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jako každého člověka, který ještě neokoral až na dřeň, mě roztomilý exemplář lidského mláděte, když mu začnou téct slzičky a touží po mamince, dokáže dojmout. Odvážné použití červených očních stínů si rovněž zaslouží ocenění. Jinak je to slátanina obsazená poměrně pohlednými lidmi a přehlcená triky a efekty. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Have you come to kill me, Peter?" Welcome to Neverland! Jako příznivec Země-Nezemě jsem se na nového Pana těšil. Je pravda, že dnešní móda je recyklovat starší pohádky, a i v tomhle případě Petr Pan není vyjímkou. Nicméně hned začátek upoutá hezkou vizualizací a prostředí sirotčince a Londýna je hezké. Jakmile se Petr (Levi Miller) dostane za tou druhou hvězdou vpravo, tak svět začíná být až křiklavě barevný. Což byla Země-Nezemě vždy, takže tady na vině koncept rozhodně není. Dá se říct, že herecké obsazení je lákavé. Samozřejmě myslím Jackmana a Maru. Přičemž Wolve... Hugh je vcelku poutavou postavou piráta Černovouse. Na druhou stranu zmalovaná princezna Rooney je mu skvělou soupeřkou, ať už na kordy nebo herecky. Nejlepší věc na novém Panovi je hudba. Soundtrack totiž skvěle dokresluje pohádkovou atmosféru. Krásné chóry i decentní melodie. Powell rozhodně ví, co dělá a tak je hudba nejlepší stránkou filmu. Příběh ať už za začátku napínavý, tak ke konci skřípe. Možná je to díky trošku uspěchanému zakončení. Nový Pan díkybohu není příliš infantilní, a místy dokonce skutečně pobaví. Humoru není moc, ale stačí, aby se divák zasmál. Pro mě osobně je i velké plus, když film odkazuje na starší filmy. Viz. Smi a narážky na Jamese Hooka. Pan možná vážně dokázal, že vrátit do téhle skvělé fantazie se dá ještě jednou a bez větších vad na kráse. Takže ano, nový film mě velmi potěšil, protože dokázal ne 12-ti letému klukovi splnit sny, ale dokázal to i mě a to jsem o deset let starší. Kéž by víc takovýchto prequelů, měla takovouto něžnou a přitom pracovitou ruku. „Neboj on není pirát… Teda aspoň zatím ne.“ (80 %) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Peter Pan nikdy nebol môj obľúbený akčný hrdina a nestal sa ním ani teraz. Myslel som, že Joe Wright s tohto vystrieka niečo viac ako len ďalšie klasické dobrodružstvo s hodne fajn vizuálom, hercami, či hudbou, ale tento námet asi na viac nemá. Rovnako ako verzia s roku 2003 aj toto je v celku nezáživné a len na oko pekne vyzerajúce a na uši pekne počujúce. Obľúbený soundtrack: Cast from Pan - Smells Like Teen Spirit, Flying Ship Fight. 65% - 3* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Hned jak se hlavní hrdina dostal do Země Nezemě, napadlo mě srovnání s prvními Letopisy Narnie (2005), Alenkou v Říši divů (2010) nebo s Mocným vládcem Oz (2013). Opět "epická" fantasy plná barevných drahých efektů (že se v jejich záplavě člověk ztrácí), s pěknou hudbou (od Powella jsem ani nic jiného nečekala), kterou jsem si ale v záplavě výbuchů a zbytečného blábolení neužila, a ani příběh není příliš zajímavý - hlavní hrdina se dostane do bájné říše, je vyvolený, jeho návrat byl předurčen, s podivnými přáteli má svrhnout tyrana...). Nebylo těžké uhodnout, jaký zvrat přijde a jak to skončí, a ani nepřišlo nějaké překvapení, nic navíc. A taky je ten film hrozně krátký, jako by to všichni chtěli mít rychle za sebou. Nejlepší věcí na filmu bylo obsazení, bohužel trestuhodně nevyužité. 5/10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama